Neveneffecten is lachen!

NeveneffectenVorige week blijkbaar de eerste aflevering gemist, maar vanavond ben ik van plan toch eens te kijken naar Neveneffecten (Canvas, 22u20). Rond de zoektocht van Guido van Haezelbeke en zijn team naar de bron van de E40 lopen nu al de hele week korte stukjes, wat me ontzettend benieuwd maakt naar het eindresultaat.

Het hoofdthema van de reeks is vreemd genoeg 175 jaar België. Volgens de korte programmabeschrijving is het “hoog tijd dat u uw eigen land leert kennen. Het jonge geweld van Neveneffecten helpt u daarbij. Zij ontrafelen enkele onopgeloste Belgische mysteries.”

Zijn er dan – behalve buitenechtelijke kinderen aan het hof, de bende van Nijvel, roze balletten, of gesjoemel in de politiek – dan nog meer onopgeloste mysteries in een land van slechts 32.545 km²? Blijkbaar wel: onopgeloste vragen als “waar ontspringt de E40, wat zijn de saaiste dieren en wat verbindt Gent met het oude Egypte?”

Hopelijk maken Lieven Scheire, Jonas Geirnaert, Koen De Poorter en Jelle De Beule er iets grappigs van, want de meningen op hun forum zijn niet allemaal even positief. We zullen wel zien, vanavond.

De Bron van de E40

Ondertussen staat de clip van hun zoektocht naar de bron van de E40 op het internet en kan ik niet anders dan die ook hier toe te voegen. Enjoy!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Je hebt gelijk.

   “Zij worden bijgestaan door gerespecteerde en gereputeerde wetenschappelijke medewerkers als Bart De Pauw en Jan Eelen.”

   Wetenschappelijke medewerkers mijn botten.

 1. Gisteren een stukje gezien..

  Slecht zou ik het niet noemen, maar het neigt me net iets te veel naar ‘Chris & Co’ humor. Humor waarmee je wel kan laachen, als is het niet van harte..

 2. Knap, maar ik kan er best inkomen dat niet indereen hier zo gek van is.
  Nu, het is niet te vergelijken met het eiland, daar zijn Guido en zijn team niet sterk genoeg voor.
  Al weet ik nu wat mogolebroodjes zijn. ;-)

 3. er zitten best wel leuke stukjes tussen maar wat werkt in hun hoofden en op papier werkt niet per se op televisie…
  de absurditeit die ze voorstaan vind ik nogal dichtbij gezocht en niet gewaagd of sterk genoeg.
  meer dan een glimlach konden ze tot hiertoe bij mij niet ontlokken.
  een desillusie in vgl met hun live show

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *