Mars PathfinderOmdat Loes binnenkort voor aardrijkskunde iets moet vertellen over de Mars Pathfinder hebben we samen op het internet naar informatie gezocht. De Pathfinder is een ruimte- en landingstuig dat de NASA in ’96 lanceerde. Aan boord was een schoenendoos met zes wielen die de rode planeet zou rondrijden, met als doel het maken van foto’s van het oppervlakte van Mars.

Allemaal heel interessant en zo, ik hoor het u al zeggen, maar dat is nog van de vorige eeuw. Wel, het zal u misschien verbazen, maar u kunt op een heel eenvoudige manier uw eigen marsautootje maken. Als u veel tijd en een printer hebt kan u bij David Dubov vier prentjes downloaden die u, na ze uit te printen en te knippen, kan omtoveren tot een grappig papieren schaalmodel. Ideaal voor dagen als deze.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.