Little Mosque on the Prairie

Little Mosque on the PrairieIn Canada is een nieuwe sitcom van start gegaan. Niks geen samenhokkende twintigers of tieners met problemen maar eindelijk nog eens een interessant concept. De serie draait rond een Moslimminderheid in het fictieve plattelandsdorpje Mercy, Saskatchewan. Daar moet een moderne imam uit de stad het opnemen tegen de conservatieven uit zijn nieuwe gemeenschap, onder andere zijn voorganger, wiens preken steeds doorspekt waren van z’n afkeer voor verderfelijke westerse invloeden als Desperate Housewives.

De serie zit vol humor die gebaseerd op (religieuze) misverstanden en er wordt ook gelachen met de vooroordelen sinds 9/11. “If we don’t stop them soon, we’ll all be speaking Muslim!”, roept een paranoïde Canuck. De volledige eerste aflevering van Little Mosque on the Prairie (22 min) kan je online bekijken.

In Nederland hebben ze het onvolprezen Raymann is Laat, maar bij ons in Vlaanderen zie je zoiets niet. Daarom wil ik vragen, beste VRT: laat alsublieft die voortdurende stroom van herhalingen voor wat ze zijn en maak ook eens iets gelijkaardigs. Als het moet wil ik u daar zelfs bij helpen. (Hint hint.)

Nu het toch over Moslims gaat: sinds kort kunnen Moslima’s zich op het strand volledig uitleven in de allernieuwste zomermode, de burkini. Volgende week gratis bij de Flair? Om af te ronden nog even deze uitsmijter: op het web is een nieuwe video opgedoken van Saddam na zijn executie — gevoelige zieltjes klikken best elders heen!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Inderdaad een groot gemis in Vlaanderen.
    Als je eens kijkt naar het buitenland hoeveel er niet zijn, gericht op de ‘allochtone medemesen’. Zo hebben ze in nederland de nederlandse moslim oproep, de boedistische omroep stichting en de omroep voor hindou-media in het religieuze spectrum. Maar ook souf souf habibi!, werkelijk hilarisch.
    Ook de BBC had en heeft een reeks programma voor de ‘asian community’ met culturele programma’s, series, filmrecenties,…
    Wij in Vlaanderen moeten ons tevreden stellen met Farouk en Mo. Een paar terug had nog Memo, een serie over een koerdisch jongetje dat niet meer spreken maar dit is ondertussen denk ik weeral 10 jaar geleden. Het is triestig gesteld in arm vlaanderen.

  2. Religie hoort niet thuis op de VRT. De VRT is een staatszender. Moslims en andere religieuzen kunnen hun godsdienst beleven in de privésfeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *