Just Like Heaven (2005)

In deze romantische komedie speelt Reese Witherspoon de overwerkte dokter Elizabeth uit San Francisco. Na een ongeval raakt ze in een diepe coma, maar haar ‘geest’ die vrij rondloopt heeft dit niet door. Zo komt ze na wat rondzwerven terug thuis in haar appartement, waar ondertussen David (Mark Ruffalo) is komen wonen. Blijkbaar is hij de enige die haar kan zien en horen, wat voor heel wat verwarring en grappige momenten zorgt. Ondanks de gespannen situatie tussen mens en spook moeten ze toch leren samenwerken voordat “Lizzie” helemaal de geest geeft.

Een romantische komedie op en top, met alle klassieke elementen van het genre (rara het einde). Witherspoon doet dat helemaal niet slecht, maar Ruffalo had naar mijn mening toch wat minder passief mogen acteren. En wie goed kijkt zal in de kerel uit de boekenwinkel een getransformeerde Jon Heder uit Napoleon Dynamite (2004) herkennen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.