Just Like Heaven (2005)

In deze romantische komedie speelt Reese Witherspoon de overwerkte dokter Elizabeth uit San Francisco. Na een ongeval raakt ze in een diepe coma, maar haar ‘geest’ die vrij rondloopt heeft dit niet door. Zo komt ze na wat rondzwerven terug thuis in haar appartement, waar ondertussen David (Mark Ruffalo) is komen wonen. Blijkbaar is hij de enige die haar kan zien en horen, wat voor heel wat verwarring en grappige momenten zorgt. Ondanks de gespannen situatie tussen mens en spook moeten ze toch leren samenwerken voordat “Lizzie” helemaal de geest geeft.

Een romantische komedie op en top, met alle klassieke elementen van het genre (rara het einde). Witherspoon doet dat helemaal niet slecht, maar Ruffalo had naar mijn mening toch wat minder passief mogen acteren. En wie goed kijkt zal in de kerel uit de boekenwinkel een getransformeerde Jon Heder uit Napoleon Dynamite (2004) herkennen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.