Iraanse hongerstakers

Ramadan Iraanse hongerstakersIn Brussel zijn een aantal asielzoekers begonnen aan een hongerstaking. Hiermee hopen ze (sneller) een verblijfsvergunning te krijgen. Maar het is toch Ramadan voor alle moslims?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Dat is zoo keihard waar, helemaal niet meer aan gedacht.
  Het zijn misschien geen moslims ?

 2. Buiten natuurlijk het feit dat de vastenmaand intussen al lang achter de rug is, toch het volgende.
  Er is een immens verschil tussen een hongerstaking en vasten.
  Vasten houdt in dat je eet, drink noch rookt gedurende de dag. Hongerstaking houdt dat je niet eet tout court, niet tot ‘savonds, niet tot de volgende morgen, maar gewoonweg niet, gedurende de duur van de staking.
  Drinken gebeurt meestal wel, tenzij bij een zogenaamde ‘hongerstaking totaan de dood’ dan wordt er ook niet gedronken.
  Feit dat je dergelijke zaken door elkaar wenst te slaan getuigd van ofwel een zekere mate van onwetendheid of van platvloers racisme. Dat is toch pijnlijk ze.

  1. Als racist beschouw ik mezelf allerminst – dat staat zelfs niet in mijn woordenboek – en uit onwetendheid heb ik dit bericht nu ook weer niet geschreven.

   Als je uitgaat van een persoon met af en toe een absurd gevoel voor humor kom je al dichter in de buurt. Ik begrijp de situatie van de hongerstakers weldegelijk, en moest ik politicus zijn zou het zeker politiek incorrect zijn om daar op humoristische wijze mee om te springen.

   Aangezien ik echter geen politicus ben ik van mening dat ik deze tegendraadse opmerking op mijn weblog mag plaatsen. Smaken verschillen, en humor dus ook. In ieder geval ben je wel bedankt voor je verduidelijkende opmerking. Hongerstaken en Ramadan zijn absoluut twee verschillende zaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *