Land of the Free

USA 1885 en 2006 habeas corpus

En dan vergeten we nog even dat de Amerikaanse overheid gisteren een wetsvoorstel goedkeurde dat de habeas corpus afschaft en president Bush bovendien de toelating geeft tot folteren. Dat allemaal in het kader van de War on Terror War of Terror (danku Borat). Ik zou graag willen uitdrukken hoe spijtig ik het vind dat een land zó laag kan vallen, maar de woorden om dit te beschrijven zijn al jarenlang zoek. Misschien moet Tom Barman na de 0110-concerten van morgen maar eens de plas oversteken.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. De bouw v die muur kan de Amerikaanse economie (net als de oorlogen in Irak & Afganistan) mss weer een boost geven?! *ahum*

    Afin, met die muur zal Amerika in ieder geval nt veiliger worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *