GTA V logo

Rockstar Games kondigde aan dat de ontwikkeling van GTA V in volle gang is. Het vijfde deel van de Grand Theft Auto-reeks zal plaatsvinden in Los Santos, een woordspeling op Los Angeles.

Developed by series creator Rockstar North, Grand Theft Auto V heads to the city of Los Santos and surrounding hills, countryside and beaches in the largest and most ambitious game Rockstar has yet created.

Los Santos kon ik al eerder verkennen als streek GTA: San Andreas (2004), samen met San Fierro en Las Venturas. Over de rest van het verhaal en wie het hoofdpersonage van Grand Theft Auto 5 zal zijn is nog niets bekend. Als fan van het eerste uur kijk ik alvast uit naar de eerste demo’s!

Een Eerste Trailer

(4 november) Rockstar heeft zonet een trailer van GTA V online gezet. De eerste beelden tonen alvast de krachtige prestaties van de 3D engine. Er doet heel wat speculatie de rond dat het hoofdpersonage een oudere versie is van Tommy Vercetti uit GTA: Vice City (2002). Kijk en oordeel zelf.

Hoofdpersonages

(6 november) Nieuws over de hoofdrolspelers in GTA V is er nog niet. Maar de geruchtenmolen is al goed op gang gekomen.1Paul Hulsebosch (Tweakers), Oude hoofdrolspelers lijken terug te keren in GTA V, 3 november 2011. Volgens sommigen komen de hoofdrolspelers uit de vorige drie games terug.

Zo is na 40 seconden een witte man te zien die over de stad uitkijkt. De man lijkt veel op Tommy Vercetti, het hoofdpersonage uit Grand Theft Auto: Vice City. Sommige kijkers meenden in de voice-over de stem te herkennen van acteur Ray Liotta, die de stem van Vercetti insprak, maar Liotta’s agent heeft laten weten dat de acteur niet betrokken was bij de clip.

Tommy Vercetti in GTA V
Tommy Vercetti uit Vicy City in GTA V

Na 58 seconden is een zwerver te zien die een papieren bord ophoudt waarmee hij om geld vraagt. De man lijkt veel op Niko Bellic, hoofdpersoon uit Grand Theft Auto IV.

Nico Bellic in GTA V
Nico Bellic uit Liberty City in GTA V

Na 1:05 minuut is een zwarte man te zien die wegrent bij achtervolgende politieagenten. De man en de situatie lijken gegrepen uit Grand Theft Auto: San Andreas, waar hoofdpersoon Carl Johnson ook vaak voor de politie moest vluchten.

Carl Johnson in GTA V
Carl Johnson uit San Andreas in GTA V

GTA V Kaart van Los Santos

Op een andere website kwam ik meer speculatie tegen. Zo is er alvast een eerste kaart van Los Santos opgedoken. Die toont alvast vier suburbs van de stad: Las Palmas, Chlay Hill, Hunter Valley en het verre Vinewood.

GTA V kaart van Los Santos
Speculatie omtrent de eerste GTA V kaart van Los Santos

Game Mechanics veranderingen

Daarnaast lezen we bij Gameking nog de volgende geruchten over gameplay.2Boris van de Ven (Gameking), GTA V Los Santos map gelekt, 5 november 2011.

  • De wereld is gigantisch. Los Santos alleen al is vier maal groter dan Liberty City. Daarnaast zijn er ook nog stranden, platteland, windfarms, wildernis, etc.
Gigantische windfarms in de bergen
Gigantische windfarms in de bergen
  • Heel wat mogelijkheden tot personalisering. Auto’s kan je laten repareren en upgraden. Je kan naar de fitness gaan en aan de conditie van je character werken.
  • De vliegtuigen zijn terug en je kan ze ook zelf besturen!
Vliegtuigen in GTA V
Vliegtuigen zijn terug in GTA V
  • Je kan deuren sluiten en barricaderen.
  • Voor het eerst komen er ook echte dieren voor. In IV kon je al op duiven schieten — nu zijn er ook honden, koeien, enz.
  • De politie is een stuk slimmer geworden en doet nu meer dan schieten alleen. Ze gooien traangas, sturen een politiehond achter je aan en rammen deuren in wanneer jij je verstopt.
  • Er kunnen aardbevingen voorkomen, net als in het echte Los Angeles.

Al bij al is dit meteen een hele boterham om naar uit te kijken! :D

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *