The Hobbit in 3D met RED EPIC

Regisseur Peter Jackson gunt ons een blik achter de schermen van zijn nieuwste film The Hobbit (2012). Deze prequel van The Lord of the Rings wordt momenteel opgenomen in Nieuw-Zeeland. Men gebruikt daarvoor de RED EPIC, een digitale filmcamera die 120 frames per seconde aankan in een resolutie van 5.000 pixels. Ik kijk nu al uit van Jackson zal doen met de moderne 3D-technologie. J.R.R. Tolkien zou waarschijnlijk ook onder de indruk zijn van deze verfilming van zijn boek, al had hij toch ook even opgekeken van die Gandalf met zonnebril.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Dit is geloof ik al het vierde filmpje in hun serie behind the scenes. De vorige heb ik eigenlijk nog niet bekeken. Die zou je kunnen terugvinden op hun Facebook pagina. Wat me vooral trof in dit filmpje is hun gebruik van die digitale super-camera’s, die dan nog eens in 3D filmen. Dat gaat een machtige ervaring worden!

   Heb je overigens het boek al eens gelezen? Er zijn zeker en vast stukken geschrapt uit het verhaal. Welk onderdeel zou jij zeker behouden?

   1. Yep, heb ze jaren geleden gelezen toen de eerste film net uit was. Geen idee of ze echt gaan schrappen, het worden toch 2 films? Van een relatief dun boek…
    Het zit al wat ver weg, weet niet meer zo goed wat ik zou behouden/schrappen, en ik durf het niet opnieuw lezen want ik heb schrik dat ik de film dan weer minder ga vinden (ooit een harry potter boek gelezen de dag voor ik de film zag – NOOIT MEER).
    Heb jij ze allemaal gelezen? Grote fan?

    1. Ergens in de eerste jaren van m’n studies raadde een kotgenoot me aan om aan die reeks te beginnen. Ik ben toen begonnen met The Hobbit, om een beetje de wereld van Tolkien te begrijpen. Het boek is inderdaad vrij dun vergeleken met de trilogie. Maar het blijft een vrij divers verhaal waar ieder hoofdstuk op een andere locatie plaats heeft. Waarschijnlijk is dat ook de reden om er twee films van de maken.

     Ik zou mezelf niet zozeer omschrijven als grote fan. Ik verzamel niets en heb de boeken slechts een enkele keer gelezen. Behalve dan De Silmarillion, maar die is dan ook nogal moeilijk om volledig te begrijpen.

     1. Kwestie van de film te apprecieren zoals hij is ga ik misschien het boek achteraf es opnieuw lezen. Zo kan ik eerst van de film genieten, en daarna eens kijken wat Jackson heeft aangepast. In mijn herinnering lijkt het me toch wel vrij verfilmbaar, as is, zeker met 2 films toch?
      De Silmarillion is eentje voor de diehards lijkt me, ik heb hem staan thuis, maar ben nooit verder dan halverwege geraakt. De rest die pas gepubliceerd is na zijn dood heb ik dan ook maar gelaten voor wat het is.

      1. Voor zover ik weet heeft zijn zoon nog een boek afgewerkt: The Children of Húrin — niet gelezen. Daarnaast is er natuurlijk ook nog heel wat fan fictie verschenen, zowel voor als na de filmreeks.

       Ik denk dat ik dezelfde strategie als jij zal volgen, en het boek misschien achteraf nog eens lees. Maar nu eerst nog wachten tot de première in december 2012!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *