Thor: Tocht door het donkerLigt het aan mij, of zingen die kids gewoon écht stukken beter dan de volwassen deelnemers aan het echte Eurosongfestival? Titi-titi-titi-tidie.

(3 december) Jan Ruysbergh kan de avond prima verwoorden.

Op voorhand hield iedereen zijn hart vast voor de live-uitzending, want de Roemenen zijn het nog niet echt gewoon flitsende televisie te maken. Het is al bij al nog goed gekomen met wat hulp van andere landen, die onder meer voor belichting en een modern decor zorgden.

De intro was weliswaar wat oubollig, en ook de over-acterende 12-jarige Ioana Ivan werkte al vlug op de zenuwen. Ergerlijk was bovendien dat Ioana na vijf minuten smeekte om assistentie van een volwassen presentatrice omdat ze te klein is voor zo’n belangrijk evenement. “Laat het maar aan de groten over”: geweldige boodschap voor de kids op een Junior Songfestival.

Hoewel de meeste liedjes vijf seconden na de laatste noot alweer helemaal uit het geheugen verdwenen waren, viel toch op dat sommige kinderen echt wel over een indrukwekkende stem beschikken. Veel Vlaamse finalisten uit Idool en Star Academy kunnen er niet aan tippen. #

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

  1. Ik zou het niet weten eigenlijk. Ik heb enkel voor Thor! mijn koptelefoon even afgezet. ;) Dat melodietje zal nog de hele avond in mijn hoofd zitten. Hehe.

  2. Op uitzondering van Belarus viel het al bij al nog mee. Toch vond ik dat het enige echte kind Thor was. De rest was al zo volwassen, zo zelfzeker en bijna zelfingenomen. Zélfs die kleine, Russische tweeling. Achja.

      1. Inderdaad, lip gloss. Dat was wat wij met z’n allen in koor liepen toen Mr. Mateo het podium betrad. En The Shining (ik typte eerst “The Singing”, lekker toepasselijk) is inderdaad een voortreffelijke vergelijking.

  3. Ik zou ook heel graag meedoen maar ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *