Eva De RoovereKameraad Vis heeft groot gelijk met zijn ode aan Eva De Roovere. Een straffe madam wiens muziek ik wel kan smaken. Ze zingt in het Nederlands en dat klinkt mooi. Heel mooi. Hoezo, gij gelooft mij niet? Luister dan zelf maar eens naar haar eerste solo plaat.

CD: De Jager (2006)

 1. Niemand zoals wij
 2. De jager
 3. Zonde van de tijd
 4. Fantastig toch
 5. Laat me je lied zijn
 6. Emma
 7. Anoniem
 8. De Jordaan
 9. Slenterblues
 10. Dat mag niet
 11. Tijger
 12. Om mee te slapen

Me dunkt zou zoiets prima passen onder ieders kerstboom.</hint>

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Prachtige stem en mooie liedjes, al vrees ik soms dat een volledige CD me net te snel zou gaan vervelen.

  Maar wel heel knap gedaan met die play buttons hierboven!

 2. Zo’n hele cd wekenlang doldraaien is natuurlijk niet goed voor je muzikale geaardheid vrees ik. Maar zo af en toe eens een nummer lijkt me nog draaglijk. De stijlen lijken ook erg uiteenlopend. Zo hebben bepaalde nummers eerder een zuiderse ‘feeling’.

  Dankzij een piepklein stukje javascript krijgen alle links naar een mp3-bestand automatisch zo’n play-knopje. De functie zijn voorlopig wel nog beperkte tot play/stop/rewind.

 3. Na de eerste keer dat ik haar zag in de laatste show heb ik er een beetje een degout van gekregen. Ze deed nogal verwaand en het nummer dat ze bracht was ook niet echt goed te noemen. Al moet ik eerlijk wel toegeven dat het nummer dat ze samen met Wimmeke Punk bracht wel heel wat beter was. Toch vrees ik ervoor dat ik er fan van wordt.

 4. Interessant. Ik ga dat morgen allemaal eens onderzoeken en beluisteren.

  Ik luister overigens ook maar heel zelden naar een hele cd. Dat gaat mij nogal snel vervelen.

 5. Amai zeg, ik heb dat hier 3X moeten proberen om die woordverificatie nen keer juist te hebben. (Maar datligt ongetwijfeld aan mij)

 6. Ongetwijfeld. ;)

  Ik weet dat het een beetje onhandig is om telkens die code over te typen, maar ik vrees dat er anders veel teveel commentspam binnenkomt. Vandaag nog drie berichten moeten verwijderen ergens in het archief: flauwe plezanten die beginnen te schelden zonder reden. Bijvoorbeeld.

 7. gisteren een concertje gezien van Eva.
  Artieste, mooi, fris , jong en heel goed, een artieste dus.
  Teksten zijn heel mooi verzorgd en verstaanbaar.
  Eigen muziekstijl.

 8. Als man van 65 jaar en wat ongeletterd, was ik aangenaam verrast om een mooie stem te horen in het Vlaams. Prachtig! Of wil u altijd hetzelfde zijn (bvb. zanger die de hulp nodig heeft van digitale rommel; VIP, VIP droom). Dit is gewoon een meisje voor onder het volk, zonder bla bla. De tekst is wat anders dan “Ik hou van jou, en ik blijf je altijd trouw”. Maar ja, de wereld is aan het veranderen ook. Ik trek het stopcontact uit en het is gedaan om uren aan een stuk games te kijken.

 9. Tiens… Ik vind het een beetje een taaie kruising tussen de Studio 100 tinnef en de intonatie en timing van Clouseau. In eerste instantie lijkt het leuk, maar het gaat snel vervelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *