2010 to do

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik hoop dat u allen een bijzonder fijn oudjaar had. Mijn allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar en decennium.

Om meteen een goede start te nemen leg ik mezelf op m’n leven nog wat interessanter te maken. Een lijstje van tien. Die ideagasmes zijn hoogst productief, maar ze houden u wel lang wakker.

 1. Gezond blijven eten. Sinds deze zomer ben ik terug alleen. Dat bracht heel wat problemen maar ook mogelijkheden me zich mee. Ik ontwikkelde een persoonlijk dieet, en na een maand was m’n winterbuikje al verdwenen. Ik snoep nog wel meer dan genoeg. :)
 2. Blijven sporten. Samen met gezond eten ben ik deze zomer ook meer beginnen sporten. Die gewoonte blijf ik ook voortzetten na m’n verhuis naar Antwerpen, nu er heel wat meer mogelijkheden zijn. Zo krijg ik, via het werk, korting bij de fitness naast de deur. Zo’n P90X moet wel lukken.
 3. Klassiekers lezen. Behalve het sportcentrum is ook de hoofdbibliotheek Permeke vlakbij m’n werk. Daar wil ik me zo snel mogelijk inschrijven. Iedere maand wil ik één van de grote klassiekers lezen. Iedereen kent ze, maar weinigen hebben ze echt gelezen.
  Update (16 feb): Mijn selectie van 12 boeken voor de twaalf maanden van dit jaar is klaar. Zoals je kan zien is het een vrij uiteenlopende selectie geworden, uit verschillende genres en tijdperken. Uitaard blijven extra suggesties nog steeds welkom.

  • Aesop’s Fables (620-560 VC) Aesopus
  • Pride and Prejudice (1813) Jane Austen
  • Moby-Dick (1851) Herman Melville
  • Anna Karenina (1877) Leo Tolstoy
  • The Sun Also Rises (1926) Ernest Hemmingway
  • The Catcher in the Rye (1951) J. D. Salinger
  • To Kill a Mockingbird (1960) Harper Lee
  • Catch-22 (1961) Joseph Heller
  • Cat’s Cradle (1963) Kurt Vonnegut
  • Dune (1965) Frank Herbert
  • A Short History of Nearly Everything (2003) Bill Bryson
  • Never Let Me Go (2005) Kazuo Ishiguro.
 4. Het goede doel. Jarenlang heb ik Amnesty gesteund. Sinds enkele jaren is dat Unicef. En op het werk steunen we de Cliniclowns. In deze stad moeten er genoeg mogelijkheden zijn om je nuttig te maken.
  Update (9 feb): Terwijl ik verder zoek heb ik toch al iets nuttig gedaan en een reclameblokje op deze site gezet. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel van mijn keuze.
 5. Appartement inrichten. ‘t Is hier voorlopig nog een beetje leeg, maar dat plan ik te veranderen. M’n kerstcadeau aan mezelf was een sofa. Momenteel ben ik aan het sparen voor een eettafel, een kleerkast, een tuintje op de vensterbank, etc.
 6. Opslag. Als Nuno of Pieter dit lezen mogen ze het gerust weten: naargelang het resultaat van m’n huidige inspanningen wil ik nog wel eens onderhandelen.
 7. Meer foto’s nemen. Meedoen aan 365 Days is volgens mij iets te hoog gegrepen. Maar ik heb altijd m’n fototoestel bij me, dus daar moet toch iets van komen. Misschien kan ik me focussen op bétere foto’s — kwaliteit boven kwantiteit.
 8. Naar het buitenland. Al heb ik nog geen idee waarheen, wanneer en met wie, toch wil ik absoluut op reis gaan dit jaar. Op avontuur trekken, je horizonten verleggen, je eigen comfort zone verlaten.
 9. Krullen. Na ‘de ramp’ van 2008 toch maar proberen om de schaar lang genoeg te laten liggen.
 10. Meer liefde. Want er moet toch íets gebeuren met dat huidige overschot. :D

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

 1. Helaas komt er niet altijd even veel uit van de goede voornemens van mensen maar met de juiste houding lukt het sommigen wel, gelukkig heb ik me kunnen vast houden aan mijn voornemen en ben ik tot op heden nog gestopt met roken :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *