Autosalon Brussel 2010Dankzij het Autosalon 2010 staat Brussel vanaf volgende week volledig in het teken van de auto- en motorbeurs. Het Autosalon van Brussel is een van de grote evenementen in Europa en loopt van 14 tot en met 24 januari.

Het 88ste Auto- en Motorsalon wordt een echt autosalon, in tegenstelling tot de vorige editie die zich toespitste op lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en motors.

Groene auto van de toekomst

De European Motor Show Brussels staat dit jaar in het teken van de technologische revolutie die de autobranche momenteel doormaakt in de race naar milieuvriendelijkere voertuigen. Met het thema ‘Onderweg naar morgen!’ wil men meer aandacht geven aan milieuvriendelijke elektrische en hybride voertuigen.

Elke bezoeker krijgt de kans om de auto’s van morgen nu reeds te zien rijden. De meeste aandacht zal uitgaan naar de volgende twee types voertuigen:

1. Elektrische auto’s

 • Citroën brengt het werelddebuut van de C-Zero (Paleis 6).
 • Ford brengt het prototype van een elektrische Focus mee (P6.)
 • Peugeot showt de elektrische conceptcar BB1 (P4).
 • Renault toont de Fluence Z.E. en Zoe Z.E., die vanaf 2011 te koop zijn (P5).
 • Tesla Motors laat de concurrentie ver achter zich met de Tesla Roadster (P11).
 • Volvo exposeert het prototype C30 BEV (P5).

2. Hybride wagens

 • Citroën toont de dieselhybride conceptcar Revolte (Paleis 6).
 • Honda showt zijn Insight en Civic Hybrid (P5).
 • Opel brengt de Ampera. De batterijen van deze elektrische wagen worden opgeladen door een benzinegenerator, goed voor een actieradius van minstens 500 kilometer.
 • Peugeot exposeert het prototype 3008 HYbrid 4 (P4).
 • Toyota had al de succesvolle Prius. Het merk blijft innoveren met de Prius Plug-in, die je kan opladen aan een stopcontact. Ook nieuw is de hybride Auris (P8).

Zuinig en groen rijden helpt niet alleen het terugdringen van de CO2-uitstoot, maar zorgt bovendien ook voor besparing op brandstofkosten.

Wie nog meer wil besparen moet zeker letten op de saloncondities. Kijk goed na of er op de prijslijsten speciale kortingen of promoties worden vermeld. Durf ook assertief zijn: gunstige salonvoorwaarden spelen enkel in je voordeel.

Grondplan Autosalon 2010

Grondplan Autosalon Brussel 2010
Grondplan Autosalon Brussel 2010

Praktische informatie

Zoals ieder jaar gaat het autosalon door op de Heizel in Brussel, tegenwoordig ook wel de Brussels Expo genaamd. Op de European Motor Show Brussels is liefst 99,7% van de automarkt present. Ook de motormerken zijn bijna allemaal aanwezig. Motors en de bijhorende motorkledij en -uitrusting nemen paleis 1 en 3 in. Alle andere expohallen zijn bestemd voor de auto’s, accessoires en diensten.

Het autosalon loopt van 14 januari tot en met 24 januari 2010. Tijdens de weekdagen zijn de paleizen toegankelijk tussen 10u en 20u; tijdens het weekend van 10u tot 18u30. Tijdens de speciale nocturnes op 18 en 22 januari is het salon langer openen: van 10u tot 22u.

Tickets kan u best op voorhand bestellen. Vaak zijn deze verkrijgbaar bij een lokale autodealer of concessiehouder. Soms kan je er zelfs viptickets krijgen. Aan de inkom betaal je voor een volwassene 10 euro, en voor een kind jonger dan 12 jaar betaal je 5,25 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen. De organisatie verwacht meer dan 600.000 bezoekers.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Het Autosalon 2011 Brussel zal waarschijnlijk plaatsvinden in januari, zoals alle andere jaren. Op de website van het autosalon is nog geen vermelding van precieze data.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *