Vakantiesalon Antwerpen 2010Het vakantiesalon van Antwerpen, de grootste vakantiebeurs van Vlaanderen, gaat volgende week van start in de Antwerp Expo (Bouwcentrum). Van 22 tot en met 27 januari zullen de meer dan 600 exposanten dit 32ste Internationaal Vakantiesalon van Antwerpen omtoveren tot het mekka van de Vlaamse vakantieganger.

Ondanks de economisch ongunstige timing stellen de organisatoren toch vast dat de Belg nog steeds graag op vakantie gaat. Het aantal last minute en vroege boekingen blijft stijgen. Het gevarieerde programma biedt voor ieder wat wils en houdt rekening met elk budget.

Gastland Cyprus

Dit jaar is Cyprus het gastland. Gelegen in de oostelijke Middellandse Zee is Cyprus meer dan alleen zon en zee. De prachtige natuur, een eeuwenoude culturele rijkdom en het lekkere eten en drinken kunnen heel wat bezoekers bekoren. Enkele evenementen die alvast de moeite waard zijn om te bezoeken:

 • Carnaval op Cyprus zorgt voor 10 dagen plezier (februari–maart).
 • Vieringen en traditionele spelen rond Grieks-orthodox Pasen (maart–april).
 • Het bloemenfestival van Anthestiria, een oude traditie ter ere van de god Dionysos (mei).
 • Tijdens het wijnfestival in Limassol kan je gratis de lekkerste wijnen proeven (augustus–september).

Ecotoerisme

Ook in de lift zit het ‘groene’ toerisme. Vakantiegangers kiezen steeds vaker voor ecologisch reizen. Respect voor de natuur, cultuur en de omgeving van de lokale bevolking komt op de eerste plaats. Trekpleisters zijn nationale parken en natuurgebieden.

Duurzaam reizen kent ook een sterke opmars. Zo kan je dankzij Solar-Sailing genieten van een zeilvakantie op een zeiljacht met zonnepanelen. Daarnaast bieden zij ook caravans, mobilhomes en buitenverblijven aan die dankzij hun zonnepanelen volledig voor hun eigen stroomvoorziening instaan.

Praktische informatie

Het 32ste Internationaal Vakantiesalon Antwerpen loopt van vrijdag 22 januari tot en met woensdag 27 januari in de Antwerp Expo (Bouwcentrum) aan de Jan Van Rijswijcklaan 191 in Antwerpen.

Het salon opent zijn deuren van 10 tot 18 uur. Op dinsdag en vrijdag van 12 tot 21 uur vinden de twee nocturnes plaats.

Voor een toegangskaartje betaal je 8 euro. Kinderen tot 12 jaar en mindervaliden mogen gratis binnen. Op woensdag 27 januari is er een ‘Ladies Night’ waarop dames gratis toegang krijgen. Print de kortingkaart af en je krijgt 50% korting (4 euro).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Is er vermindering (prijs) voor personen met een handicap op het Vakantiesalon in Antwerpen (27/01/11 – 31/01/11)?

  1. Volgens de officiële website zijn dit de toegangsprijzen voor 2011.

   • Normaal tarief: € 10
   • Kinderen tot 12 jaar: gratis
   • Studenten: € 5 (op vertoon van hun studentenkaart)
   • Senioren vanaf 65 jaar: € 5

   Helaas lijkt men op het eerste zicht geen korting te geven voor personen met een handicap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *