WK voetbal 2006 in DuitslandNa een niet-zo-heel-erg-werve­lende open­ingscer­e­monie met veel dijengek­lets en wat saai pieten van de FIFA, is het WK voet­bal in Duit­s­land ein­delijk van start gegaan. Bin­nen een klein kwarti­er vol­gt de aftrap van de allereer­ste match, tussen de Duitse Mannschaft en iet­wat onbek­ende Cos­ta Rica. Naast de onver­mi­jdelijke Brazil­ia­nen is Duit­s­land een van de favori­eten om de bek­er te win­nen, dus deze eerste match zal hopelijk de moeite wor­den.

Bel­gië doet niet mee, na een con­tro­ver­siële voor­ronde. Ook jam­mer is dat je voor de uitzendin­gen bij Kanaal 2 ter­recht moet. Tij­dens dit wereld­kam­pi­oen­schap dus geen com­men­taar van Frank Raes (helaas), en hoogst­waarschi­jn­lijk ook een hele boel com­mer­ciële onder­brekin­gen. Maar verder dan dat hoor je mij niet kla­gen. Drie weken voet­balgenot, beter kan de zomer niet begin­nen!

 1. Duitsland–Costa Rica, Allianz Are­na, München
 2. 18:00u | 00′: Een min­u­ut stilte voor alle in 2006 overleden voet­ballers.
 3. 18:02u | 02′: Die klok is toch echt veel te groot, hopelijk doen ze daar wat aan.
 4. 18:06u | 06′: 1–0 door Philip Lahm (#16).
 5. 18:12u | 12′: 1–1 door Paulo Wan­chope (#9), net geen buiten­spel.
 6. 18:17u | 17′: 2–1 door Miroslav Klose (#11), hoog tem­po, hopelijk vallen ze nu niet stil.
 7. 18:47u | 47′: Drie goals tij­dens één helft is alles­be­halve slecht. Het over­wicht is duidelijk voor te Duit­sers, maar het is aan Cos­ta Rica om zich tij­dens de tweede helft niet opnieuw weg te lat­en drukken.
 8. 19:17u | 57′: 3–1 door Miroslav Klose (#11), straks een hat-trick?
 9. 19:33u | 73′: 3–2 door Paulo Wan­chope (#9), met nog een kwarti­er te gaan.
 10. 19:47u | 87′: 4–2 door Torsten Frings (#8), Cos­ta Rica gaat knock out.

Crouch the robotOok op het inter­net zijn er heel wat weblogs te vin­den die zich exclusief bezighouden met het WK voet­bal in Duit­s­land. Neem nu bijvoor­beeld het veelzeggende Worldcupblog.org. Zelf ga ik proberen het voet­bal­blog van de BBC in het oog te houden. Het team dat daar de zak­en in het oog moet houden lijkt me van erg goede kwaliteit.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

4 reacties op “WK voetbal 2006 in Duitsland”

 1. Ik heb de indruk dat je wel hebt uit­gekeken naar het WK :-)

  Ik vul enkel de dag erna op de WK-spread­sheet (door Microsoft­ver­spreid) de uit­sla­gen in en dat is mijn manier van het vol­gen van het WK…

Reacties zijn gesloten.