WK voetbal 2006 in DuitslandNa een niet-zo-heel-erg-wervelende openingsceremonie met veel dijengeklets en wat saai pieten van de FIFA, is het WK voetbal in Duitsland eindelijk van start gegaan. Binnen een klein kwartier volgt de aftrap van de allereerste match, tussen de Duitse Mannschaft en ietwat onbekende Costa Rica. Naast de onvermijdelijke Brazilianen is Duitsland een van de favorieten om de beker te winnen, dus deze eerste match zal hopelijk de moeite worden.

België doet niet mee, na een controversiële voorronde. Ook jammer is dat je voor de uitzendingen bij Kanaal 2 terrecht moet. Tijdens dit wereldkampioenschap dus geen commentaar van Frank Raes (helaas), en hoogstwaarschijnlijk ook een hele boel commerciële onderbrekingen. Maar verder dan dat hoor je mij niet klagen. Drie weken voetbalgenot, beter kan de zomer niet beginnen!

 1. Duitsland–Costa Rica, Allianz Arena, München
 2. 18:00u | 00′: Een minuut stilte voor alle in 2006 overleden voetballers.
 3. 18:02u | 02′: Die klok is toch echt veel te groot, hopelijk doen ze daar wat aan.
 4. 18:06u | 06′: 1-0 door Philip Lahm (#16).
 5. 18:12u | 12′: 1-1 door Paulo Wanchope (#9), net geen buitenspel.
 6. 18:17u | 17′: 2-1 door Miroslav Klose (#11), hoog tempo, hopelijk vallen ze nu niet stil.
 7. 18:47u | 47′: Drie goals tijdens één helft is allesbehalve slecht. Het overwicht is duidelijk voor te Duitsers, maar het is aan Costa Rica om zich tijdens de tweede helft niet opnieuw weg te laten drukken.
 8. 19:17u | 57′: 3-1 door Miroslav Klose (#11), straks een hat-trick?
 9. 19:33u | 73′: 3-2 door Paulo Wanchope (#9), met nog een kwartier te gaan.
 10. 19:47u | 87′: 4-2 door Torsten Frings (#8), Costa Rica gaat knock out.

Crouch the robotOok op het internet zijn er heel wat weblogs te vinden die zich exclusief bezighouden met het WK voetbal in Duitsland. Neem nu bijvoorbeeld het veelzeggende Worldcupblog.org. Zelf ga ik proberen het voetbalblog van de BBC in het oog te houden. Het team dat daar de zaken in het oog moet houden lijkt me van erg goede kwaliteit.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

4 reacties op “WK voetbal 2006 in Duitsland”

 1. Ik heb de indruk dat je wel hebt uitgekeken naar het WK :-)

  Ik vul enkel de dag erna op de WK-spreadsheet (door Microsoftverspreid) de uitslagen in en dat is mijn manier van het volgen van het WK…

Reacties zijn gesloten.