Weekend Blog AwardsAlweer enkele jaren geleden dat er nog eens Blog Awards waren, dat dachten Enchante en Knack/Tendance. En dus gooiden ze enkele weken geleden een webformulier open waarmee iedereen zijn favoriete Belgische blogs kon nomineren.

3.000 inzendingen later kwam de jury naar buiten met deze shortlist. Stemmen op uw favoriet kan nog tot een onbekende datum ergens in de toekomst zondag 29 april.

Wanneer het nog eens slecht weer is ga ik die allemaal in mijn RSS lezer gooien. Altijd handig om eens wat nieuwe blogs tegen te komen. Ik ken mijn favorieten. Welke zijn die van u?

(Update 8 mei) De winnaars werden gisteren bekend gemaakt en heb ik hier in het vet gezet. Zijn dit de terechte winnaars? Werd er iemand schromelijk over het hoofd gezien? Laat jouw mening achter onderaan bij de reacties!

Weekend Knack (Vlaamse blogs)

Mode blogs

 1. ellaandlouise.com
 2. themerrymakers.be
 3. absolutelymrsk.blogspot.com
 4. stylingdutchman.blogspot.com
 5. style4guys.blogspot.com
 6. dogsanddresses.com
 7. ghentstreetstyle.com
 8. thefashionfolio.com
 9. polienne.blogspot.com
 10. brunetteblogging.com

Beauty blogs

 1. it-girl.be
 2. joliette.be
 3. mademoisellepia.be
 4. lifeislikeaboxofmakeup.wordpress.com
 5. mostlysunnybunny.wordpress.com

Deco design blogs

 1. 70percentpure.be
 2. ilovebelgium.be
 3. woonblog.be
 4. soelaasnet.blogspot.com
 5. low-country.tumblr.com

Persoonlijke blogs

 1. houbi.com
 2. blog.zog.org
 3. kerygma.be
 4. talesfromthecrib.be
 5. justguidooohh.com
 6. madamezsazsa.blogspot.com
 7. prozacandthecountry.com
 8. madebymamasha.blogspot.com
 9. ysabje.wordpress.com
 10. disfunctionelehuisvrouw.be

Reisblogs

 1. theegotripper.wordpress.com
 2. kidswelkom.be
 3. annabellebuyse.blogspot.com
 4. wonderweg.blogspot.com

Fotografie blogs

 1. apolaroidstory.wordpress.com
 2. frederikherregods.be
 3. coffeeklatch.be
 4. dipfico.be
 5. wannabes.be

Gastronomie blogs

 1. ruedesurene.blogspot.com
 2. princessmisia.com
 3. coolinary.be
 4. illyvanilly.be
 5. filet-pur.be
 6. avocadovandeduivel.tumblr.com
 7. tastingandliving.com
 8. foodfirstthenmorals.wordpress.com
 9. alledagenhonger.be
 10. bakkemieke.tumblr.com

Entertainment blogs

 1. westoek.be
 2. tinnestrauven.wordpress.com
 3. appelogen.be
 4. uhier.com
 5. disconaivete.com
 6. lefto.be
 7. moviepulp.be
 8. oorgetuige.be
 9. damusic.be
 10. defilmblog.be

Stadsblogs

 1. antwerpenstreetstyle.com
 2. gentblogt.be
 3. brusselblogt.be
 4. noordlink.wordpress.com
 5. 2060.be

Niche blogs

 1. myearswearstories.com (accesoires)
 2. emilydenisephotography.com/blog/ (nailart)
 3. drivr.be (automotive)
 4. streetartbelgium.com (graphic)
 5. leens.be (graphic)
 6. evamouton.wordpress.com (graphic)
 7. janseurinck.com (geek)
 8. dbuntinx.tumblr.com (geek)
 9. blog.stef.be (geek)
 10. bmart.be (art/beer)

Le Vif (Blogs Wallon)

Blogs de Mode

 1. thefashionalists.com
 2. letilor.blogspot.com
 3. fashionbyeba.com
 4. thefashioncloud.com
 5. frocknroll.be
 6. lilaloiseau.com
 7. monsieurmademoiselle.blogspot.com
 8. unlimited-clothes.over-blog.com
 9. blogtobealive.com
 10. alertealiege.wordpress.com

Blogs de beauté

 1. orphea.be
 2. toobelgista.wordpress.com
 3. glossframboise.canalblog.com
 4. valysta.be
 5. mybeauty.blogs.lalibre.be

Blogs déco-design

 1. popitartit.tumblr.com
 2. le13zor.canalblog.com
 3. monatelierdeco.com
 4. lespetiteschosesdelamadame.blogspot.com
 5. aimebyem.blogspot.com

Blogs personnel

 1. enfantsbienvenus.be
 2. monbopetitmonde.canalblog.com
 3. emmecomme.be
 4. le-celibat-ne-passera-pas-par-moi.be
 5. bemywonderland.com
 6. lafillede1973.com
 7. jefaisdubruit.com
 8. lepotaa.tumblr.com
 9. belgianwaffling.com
 10. carogribouillis.be

Blogs de voyages

 1. mellovestravels.com
 2. limperfection-desirable.blogspot.com
 3. enfantsbienvenus.be
 4. bemywonderland.com
 5. blogderkatze.be

Blogs photographie

 1. dreamsarepicturingtheworld.com
 2. helenatoscano.wordpress.com
 3. lespetiteschosesdelamadame.blogspot.com
 4. regard.skynetblogs.be
 5. aimebyem.blogspot.com

Blogs gastronomie

 1. gay-dans-les-coings.blogspot.com
 2. lacuisinedefrancoise.be
 3. brunchers.be
 4. loftkitchen.com
 5. joellerochette.com
 6. squisitoo.blogspot.com
 7. soupcondebalsamique.be
 8. ladinettedesgrandes.com
 9. sucreriesbelges.com
 10. bombay-bruxelles.blogspot.com

Loisirs & entertainment

 1. kweb.be
 2. urbansoul.be
 3. nithou.net
 4. tomvea.com
 5. culturetco.com

Blog de villes

 1. my-brussels.com
 2. bestofbrusselsblog.com
 3. brusselskitchen.com
 4. optimiste.skynetblogs.be
 5. bxlblog.be

Blogs niche divers

 1. leredacteurauto.be (automotive)
 2. bababaloo.com
 3. girleek.net
 4. legeekmoderne.net
 5. alextools.be
 6. insignificant.be
 7. eentweedrievier.com
 8. 13lignes.be
 9. ameetbeaute.be/blog
 10. carogribouillis.be

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

21 reacties

 1. Ik vind dat toevoegen aan een (google) reader altijd wel erg omslachtig. Het gebeurt dikwijls dat ik op twitter een linkje tegenkom naar een aardige blog en die dan zou willen toevoegen maar dat ik dan net via mijn smartphone bezig ben. Zodra ik dan nog eens in de reader bezig ben weet ik al lang niet meer over welke blog het gaat.
  Ik heb eens geprobeerd via ifttt, maar dat werkt niet.

  Is er zo niks om dat te automatiseren?

   1. Mijn eigen ervaringen met Bloglovin zijn eerder neutraal dan blown away. Heel eerlijk: net dezelfde functies zag je jaren geleden al bij Technorati, die vandaag nog een schaduw zijn van hun vroegere zelf.

    Bovenaan jullie website zie ik drie knoppen: Facebook, Twitter en Bloglovin. Dat Bloglovin hier als laatste staat toont dat de tweede andere netwerk en toch nog iets belangrijker zijn.

    Kan die nuance kloppen?

    1. Ik was verrast door je opmerking over de plaats waar mijn knoppen staan dus heb ik je about-page eens gelezen. Ik was nog aangenamer verrast dat ik op een blog ben terecht gekomen die veel aandacht besteed aan interface en usability design. Je staan in mijn bloglovin lijst :).

     Ik heb zelf een opleiding usability en interface design gevolgd die na een aantal weken spijtig genoeg werd afgeblazen.

     Het aantal bezoekers die op mijn blog binnen komen via bloglovin is niets in vergelijking met het aantal bezoekers die via facebook binnen komen. Als ik met de statistieken rekening moet houden zou bloglovin er niet moeten staan. De enigste reden waarom bloglovin daar staat is omdat ik een enorme fan ben van deze tool. Technorati heb ik zelf nooit gebruikt en mijn eerste indruk van de website is chaotisch. Bloglovin heeft een heel ‘idiotproof’ design. Daar hou ik van. Ik begrijp niet waarom het nooit echt is doorgebroken. Als dit het vroegere Technorati is dan vermoed ik dat Technorati er te vroeg was.

 2. Ik vind dat hele blog award ding maar een raar gegeven. Op welke criteria wordt men eigenlijk geselecteerd? Niet op het lezersaantal, denk ik.

  1. Hallo Ann. Tijdens een eerste ronde was iedereen vrij om zijn nominaties op te geven. Het is de jury die daarna de bovenstaande lijst samenstelde. In het reglement stond iets over criteria, al zijn die natuurlijk flexibel. ;)

   Qua topic denk ik dat er wel bewust is gekozen voor onderwerpen die bij Weekend Knack passen. Geen tech blogs.

   1. Ik heb geen techblog hoor… of had je het over die van jou? ;-) Ik heb zo’n 40.000 bezoekers per maand, waarvan 1/3de weliswaar uit Nederland. Ik wist eerlijk gezegd pas te laat van die Blog Awards. Mijn “frank” viel pas toen iedereen op twitter zo verbaasd reageerde omdat mijn blog niet tussen de culinaire blogs stond. :-)))

    1. Ik heb ook geen techblog. Toch niet hoofdzakelijk. Dit hier gaat over quasi alles wat me interessant lijkt. Bekijk ik m’n eigen statistieken dan komt er ook zo’n 30 procent uit Nederland. Dat lijkt me niet meer dan normaal wanneer je alles in het Nederlands schrijft.

     Bezoekersaantal lijkt me evenmin een criteria, want dan stonden we in hetzelfde rijtje. (Anciënniteit al evenmin.)

     Ik heb voor mezelf besloten om de hele wedstrijd van op afstond te observeren en mezelf niet druk te maken om het al dan niet genomineerd zijn. Het is een kans om nieuwe blogs te ontdekken, zelfs al ken je er zelf betere. De jouwe bijvoorbeeld heb ik zonet aan m’n Google Reader toegevoegd. :)

     1. Ik denk sowieso dat “mijn lezers” om het met een groot woord te zeggen niet echt een typisch blogpubliek zijn. Ik trek niet alleen de mama’s met kindjes en creatieve hobby’s aan. :-) Ze zitten er wel tussen hoor, maar ik merk dat ik eerder toevallige passanten oppik die dan blijven hangen. En daarna dagelijks terugkomen. En ik denk ook niet dat het een publiek is dat meedoet aan nominaties of zo. Enfin ja, ik amuseer me met mijn blog. ’t Is plezant om te doen en de reacties die je soms krijgt zijn soms echt hartverwarmend.

      De nederlanders zijn sowieso al meer blogminded (of internet minded tout court). Vandaar ook het vrij grote bezoekers aantal. :-)

      1. Beste Ann, aan je content te zien, blog je precies wel voor de mensen die hier nu een beetje denigrerend beschrijft.
       En sinds wanneer is kwantiteit een indicatie van kwaliteit?
       Dan is Lady gaga de beste muzikante?
       Wij posten 2 keer per maand een interview, and thats it.
       We trekken zo’n 7000 mensen per maand aan. We stoppen redelijk wat werk in de shoot en het interview en willen vooral kwaliteit bieden met eigengemaakte content ipv de zoveelste repost.

       1. Huh? Ik bedoelde niets denigrerend. Helemaal niet. Ik begrijp eigenlijk jouw reactie niet. Ik weet ook trouwens niet wie je bent, dus je moet je zeker niet aangevallen voelen of zo.
        Ik weet nu dat ik niet genomineerd ben omdat ik eerder een food blog heb en niet zozeer een culinaire blog. Ik bedoel daarmee dat ik bijvoorbeeld geen restaurantrecensies schrijf. Ik kan dat niet want ik heb gewoon geen budget om op restaurant te gaan. Da’s geen kritiek naar anderen toe, da’s enkel mijn realiteit.
        Ik probeer elke dag iets te posten, ik kook alles zelf, fotografeer alles zelf en doe de teksten. Ik repost ook niets (ik weet begot niet wat je daarmee wil zeggen trouwens). Tuurlijk zitten er bij mij soms mindere posts tussen. Ik ben God niet. :-) Ik probeer wel zo kwalitatief mogelijk te werken, maar het is onmogelijk om dat constant te doen. Zeker als je zoals ik alles alleen doet en dus je eigen criticus moet zijn.
        Maar ik doe het bijna elke dag omdat ik mijn foodfotografie wil oefenen. En het is ook een manier voor mij om creatief te blijven. Ik heb sinds mijn val twee jaar terug veel minder werk als copywriter en als ik niet kan creatief zijn word ik gewoonweg gek.

 3. Ik zie dat je van coffeeklatch bent. En nu begrijp ik het helemaal niet meer. Ik vind jullie blog leuk gedaan. Toffe content ook. Ik heb ook mijn reactie verschillende keren herlezen en ik zie niet wat als denigrerend kan aanzien worden? Ik vroeg mij gewoon oprecht af wat de selectiecriteria waren. Een vriendin heeft me daarna alles uitgelegd. Er zijn inderdaad veel blogs die té weinig gelezen of bezocht worden. Da’s jammer. Zeker als er veel werk achter schuilt of een originele invalshoek. Ik ben dus één van jullie 7000 lezers per maand. En ik ga dat blijven, want ik ben er zeker van dat dit rust op een groot misverstand. :-)

  1. Inderdaad, ik ook alweer te snel gelezen, kwam precies zo hard over. Nevermind, keep up the good work. Mijn comment was ook niet denigrerend bedoelt hoor :)

 4. Bedankt voor deze leuke blog tips van mijn collega bloggers! Altijd leuk om nieuwe blogs te ontdekken.

  Jullie zijn ook van harte welkom op mijn Woonblog (NL)- Stijlvol Styling: http://www.stijlvolstyling.com

  Alles over wonen, inrichten van jouw huis, buitenleven, tuin en balkon styling tips, babykamer en kinderkamer inrichten, binnenkijken en leuke zelf maak ideeën.

  Gr. Susanne, blogger van Stijlvol Styling

  1. Dankjewel Susanne. De titel die jullie gebruiken is best wel grappig. En een beetje dubbelzinnig. ;-) Want bestaat er zoiets als niet-stijlvolle styling? Ben je al lang bezig met jouw blog? Hoe ben je op die van mij terecht gekomen? Fijne dag nog verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *