Weekend Blog AwardsAlweer enkele jaren gele­den dat er nog eens Blog Awards waren, dat dacht­en Enchante en Knack/Tendance. En dus gooiden ze enkele weken gele­den een web­for­muli­er open waarmee iedereen zijn favori­ete Bel­gis­che blogs kon nomineren.

3.000 inzendin­gen lat­er kwam de jury naar buiten met deze short­list. Stem­men op uw favori­et kan nog tot een onbek­ende datum ergens in de toekomst zondag 29 april.

Wan­neer het nog eens slecht weer is ga ik die alle­maal in mijn RSS lez­er gooien. Alti­jd hand­ig om eens wat nieuwe blogs tegen te komen. Ik ken mijn favori­eten. Welke zijn die van u?

(Update 8 mei) De win­naars wer­den gis­teren bek­end gemaakt en heb ik hier in het vet gezet. Zijn dit de terechte win­naars? Werd er iemand schromelijk over het hoofd gezien? Laat jouw mening achter onder­aan bij de reac­ties!

Weekend Knack (Vlaamse blogs)

Mode blogs

 1. ellaandlouise.com
 2. themerrymakers.be
 3. absolutelymrsk.blogspot.com
 4. stylingdutchman.blogspot.com
 5. style4guys.blogspot.com
 6. dogsanddresses.com
 7. ghentstreetstyle.com
 8. thefashionfolio.com
 9. polienne.blogspot.com
 10. brunetteblogging.com

Beauty blogs

 1. it-girl.be
 2. joliette.be
 3. mademoisellepia.be
 4. lifeislikeaboxofmakeup.wordpress.com
 5. mostlysunnybunny.wordpress.com

Deco design blogs

 1. 70percentpure.be
 2. ilovebelgium.be
 3. woonblog.be
 4. soelaasnet.blogspot.com
 5. low-country.tumblr.com

Persoonlijke blogs

 1. houbi.com
 2. blog.zog.org
 3. kerygma.be
 4. talesfromthecrib.be
 5. justguidooohh.com
 6. madamezsazsa.blogspot.com
 7. prozacandthecountry.com
 8. madebymamasha.blogspot.com
 9. ysabje.wordpress.com
 10. disfunctionelehuisvrouw.be

Reisblogs

 1. theegotripper.wordpress.com
 2. kidswelkom.be
 3. annabellebuyse.blogspot.com
 4. wonderweg.blogspot.com

Fotografie blogs

 1. apolaroidstory.wordpress.com
 2. frederikherregods.be
 3. coffeeklatch.be
 4. dipfico.be
 5. wannabes.be

Gastronomie blogs

 1. ruedesurene.blogspot.com
 2. princessmisia.com
 3. coolinary.be
 4. illyvanilly.be
 5. filet-pur.be
 6. avocadovandeduivel.tumblr.com
 7. tastingandliving.com
 8. foodfirstthenmorals.wordpress.com
 9. alledagenhonger.be
 10. bakkemieke.tumblr.com

Entertainment blogs

 1. westoek.be
 2. tinnestrauven.wordpress.com
 3. appelogen.be
 4. uhier.com
 5. disconaivete.com
 6. lefto.be
 7. moviepulp.be
 8. oorgetuige.be
 9. damusic.be
 10. defilmblog.be

Stadsblogs

 1. antwerpenstreetstyle.com
 2. gentblogt.be
 3. brusselblogt.be
 4. noordlink.wordpress.com
 5. 2060.be

Niche blogs

 1. myearswearstories.com (acce­soires)
 2. emilydenisephotography.com/blog/ (nailart)
 3. drivr.be (auto­mo­tive)
 4. streetartbelgium.com (graph­ic)
 5. leens.be (graph­ic)
 6. evamouton.wordpress.com (graph­ic)
 7. janseurinck.com (geek)
 8. dbuntinx.tumblr.com (geek)
 9. blog.stef.be (geek)
 10. bmart.be (art/beer)

Le Vif (Blogs Wallon)

Blogs de Mode

 1. thefashionalists.com
 2. letilor.blogspot.com
 3. fashionbyeba.com
 4. thefashioncloud.com
 5. frocknroll.be
 6. lilaloiseau.com
 7. monsieurmademoiselle.blogspot.com
 8. unlimited-clothes.over-blog.com
 9. blogtobealive.com
 10. alertealiege.wordpress.com

Blogs de beauté

 1. orphea.be
 2. toobelgista.wordpress.com
 3. glossframboise.canalblog.com
 4. valysta.be
 5. mybeauty.blogs.lalibre.be

Blogs déco-design

 1. popitartit.tumblr.com
 2. le13zor.canalblog.com
 3. monatelierdeco.com
 4. lespetiteschosesdelamadame.blogspot.com
 5. aimebyem.blogspot.com

Blogs personnel

 1. enfantsbienvenus.be
 2. monbopetitmonde.canalblog.com
 3. emmecomme.be
 4. le-celibat-ne-passera-pas-par-moi.be
 5. bemywonderland.com
 6. lafillede1973.com
 7. jefaisdubruit.com
 8. lepotaa.tumblr.com
 9. belgianwaffling.com
 10. carogribouillis.be

Blogs de voyages

 1. mellovestravels.com
 2. limperfection-desirable.blogspot.com
 3. enfantsbienvenus.be
 4. bemywonderland.com
 5. blogderkatze.be

Blogs photographie

 1. dreamsarepicturingtheworld.com
 2. helenatoscano.wordpress.com
 3. lespetiteschosesdelamadame.blogspot.com
 4. regard.skynetblogs.be
 5. aimebyem.blogspot.com

Blogs gastronomie

 1. gay-dans-les-coings.blogspot.com
 2. lacuisinedefrancoise.be
 3. brunchers.be
 4. loftkitchen.com
 5. joellerochette.com
 6. squisitoo.blogspot.com
 7. soupcondebalsamique.be
 8. ladinettedesgrandes.com
 9. sucreriesbelges.com
 10. bombay-bruxelles.blogspot.com

Loisirs & entertainment

 1. kweb.be
 2. urbansoul.be
 3. nithou.net
 4. tomvea.com
 5. culturetco.com

Blog de villes

 1. my-brussels.com
 2. bestofbrusselsblog.com
 3. brusselskitchen.com
 4. optimiste.skynetblogs.be
 5. bxlblog.be

Blogs niche divers

 1. leredacteurauto.be (auto­mo­tive)
 2. bababaloo.com
 3. girleek.net
 4. legeekmoderne.net
 5. alextools.be
 6. insignificant.be
 7. eentweedrievier.com
 8. 13lignes.be
 9. ameetbeaute.be/blog
 10. carogribouillis.be

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

21 reacties

 1. Ik vind dat toevoe­gen aan een (google) read­er alti­jd wel erg omslachtig. Het gebeurt dik­wi­jls dat ik op twit­ter een linkje tegenkom naar een aardi­ge blog en die dan zou willen toevoe­gen maar dat ik dan net via mijn smart­phone bezig ben. Zodra ik dan nog eens in de read­er bezig ben weet ik al lang niet meer over welke blog het gaat.
  Ik heb eens geprobeerd via ifttt, maar dat werkt niet.

  Is er zo niks om dat te automa­tis­eren?

   1. Mijn eigen ervarin­gen met Bloglovin zijn eerder neu­traal dan blown away. Heel eerlijk: net dezelfde func­ties zag je jaren gele­den al bij Tech­no­rati, die van­daag nog een schaduw zijn van hun vroegere zelf.

    Bove­naan jul­lie web­site zie ik drie knop­pen: Face­book, Twit­ter en Bloglovin. Dat Bloglovin hier als laat­ste staat toont dat de tweede andere netwerk en toch nog iets belan­grijk­er zijn.

    Kan die nuance klop­pen?

    1. Ik was ver­rast door je opmerk­ing over de plaats waar mijn knop­pen staan dus heb ik je about-page eens gelezen. Ik was nog aan­ge­namer ver­rast dat ik op een blog ben terecht gekomen die veel aan­dacht besteed aan inter­face en usabil­i­ty design. Je staan in mijn bloglovin lijst :).

     Ik heb zelf een oplei­d­ing usabil­i­ty en inter­face design gevol­gd die na een aan­tal weken spi­jtig genoeg werd afge­blazen.

     Het aan­tal bezoek­ers die op mijn blog bin­nen komen via bloglovin is niets in vergelijk­ing met het aan­tal bezoek­ers die via face­book bin­nen komen. Als ik met de sta­tistieken reken­ing moet houden zou bloglovin er niet moeten staan. De enig­ste reden waarom bloglovin daar staat is omdat ik een enorme fan ben van deze tool. Tech­no­rati heb ik zelf nooit gebruikt en mijn eerste indruk van de web­site is chao­tisch. Bloglovin heeft een heel ‘idiot­proof’ design. Daar hou ik van. Ik begri­jp niet waarom het nooit echt is doorge­bro­ken. Als dit het vroegere Tech­no­rati is dan ver­moed ik dat Tech­no­rati er te vroeg was.

 2. Ik vind dat hele blog award ding maar een raar gegeven. Op welke cri­te­ria wordt men eigen­lijk ges­e­lecteerd? Niet op het lez­er­saan­tal, denk ik.

  1. Hal­lo Ann. Tij­dens een eerste ronde was iedereen vrij om zijn nom­i­naties op te geven. Het is de jury die daar­na de boven­staande lijst samen­stelde. In het regle­ment stond iets over cri­te­ria, al zijn die natu­urlijk flex­i­bel. ;)

   Qua top­ic denk ik dat er wel bewust is gekozen voor onder­w­er­pen die bij Week­end Knack passen. Geen tech blogs.

   1. Ik heb geen tech­blog hoor… of had je het over die van jou? ;-) Ik heb zo’n 40.000 bezoek­ers per maand, waar­van 1/3de weliswaar uit Ned­er­land. Ik wist eerlijk gezegd pas te laat van die Blog Awards. Mijn “frank” viel pas toen iedereen op twit­ter zo ver­baasd reageerde omdat mijn blog niet tussen de culi­naire blogs stond. :-)))

    1. Ik heb ook geen tech­blog. Toch niet hoofdza­ke­lijk. Dit hier gaat over qua­si alles wat me inter­es­sant lijkt. Bek­ijk ik m’n eigen sta­tistieken dan komt er ook zo’n 30 pro­cent uit Ned­er­land. Dat lijkt me niet meer dan nor­maal wan­neer je alles in het Ned­er­lands schri­jft.

     Bezoek­er­saan­tal lijkt me even­min een cri­te­ria, want dan ston­den we in het­zelfde rijt­je. (Anciën­niteit al even­min.)

     Ik heb voor mezelf besloten om de hele wed­stri­jd van op afs­tond te observeren en mezelf niet druk te mak­en om het al dan niet genom­i­neerd zijn. Het is een kans om nieuwe blogs te ont­dekken, zelfs al ken je er zelf betere. De jouwe bijvoor­beeld heb ik zonet aan m’n Google Read­er toegevoegd. :)

     1. Ik denk sowieso dat “mijn lez­ers” om het met een groot woord te zeggen niet echt een typ­isch blog­pub­liek zijn. Ik trek niet alleen de mama’s met kind­jes en cre­atieve hobby’s aan. :-) Ze zit­ten er wel tussen hoor, maar ik merk dat ik eerder toe­val­lige pas­san­ten oppik die dan bli­jven hangen. En daar­na dagelijks terugkomen. En ik denk ook niet dat het een pub­liek is dat mee­doet aan nom­i­naties of zo. Enfin ja, ik amuseer me met mijn blog. ’t Is plezant om te doen en de reac­ties die je soms kri­jgt zijn soms echt hartver­war­mend.

      De ned­er­lan­ders zijn sowieso al meer blog­mind­ed (of inter­net mind­ed tout court). Van­daar ook het vrij grote bezoek­ers aan­tal. :-)

      1. Beste Ann, aan je con­tent te zien, blog je pre­cies wel voor de mensen die hier nu een beet­je den­i­gr­erend beschri­jft.
       En sinds wan­neer is kwan­titeit een indi­catie van kwaliteit?
       Dan is Lady gaga de beste muzikante?
       Wij posten 2 keer per maand een inter­view, and thats it.
       We trekken zo’n 7000 mensen per maand aan. We stop­pen redelijk wat werk in de shoot en het inter­view en willen vooral kwaliteit bieden met eigenge­maak­te con­tent ipv de zoveel­ste repost.

       1. Huh? Ik bedoelde niets den­i­gr­erend. Hele­maal niet. Ik begri­jp eigen­lijk jouw reac­tie niet. Ik weet ook trouwens niet wie je bent, dus je moet je zek­er niet aangevallen voe­len of zo.
        Ik weet nu dat ik niet genom­i­neerd ben omdat ik eerder een food blog heb en niet zozeer een culi­naire blog. Ik bedoel daarmee dat ik bijvoor­beeld geen restau­rantre­cen­sies schri­jf. Ik kan dat niet want ik heb gewoon geen bud­get om op restau­rant te gaan. Da’s geen kri­tiek naar anderen toe, da’s enkel mijn realiteit.
        Ik probeer elke dag iets te posten, ik kook alles zelf, fotografeer alles zelf en doe de tek­sten. Ik repost ook niets (ik weet begot niet wat je daarmee wil zeggen trouwens). Tuurlijk zit­ten er bij mij soms min­dere posts tussen. Ik ben God niet. :-) Ik probeer wel zo kwal­i­tatief mogelijk te werken, maar het is onmo­gelijk om dat con­stant te doen. Zek­er als je zoals ik alles alleen doet en dus je eigen criti­cus moet zijn.
        Maar ik doe het bij­na elke dag omdat ik mijn food­fo­tografie wil oefe­nen. En het is ook een manier voor mij om cre­atief te bli­jven. Ik heb sinds mijn val twee jaar terug veel min­der werk als copy­writer en als ik niet kan cre­atief zijn word ik gewoon­weg gek.

 3. Ik zie dat je van cof­feeklatch bent. En nu begri­jp ik het hele­maal niet meer. Ik vind jul­lie blog leuk gedaan. Toffe con­tent ook. Ik heb ook mijn reac­tie ver­schil­lende keren her­lezen en ik zie niet wat als den­i­gr­erend kan aanzien wor­den? Ik vroeg mij gewoon oprecht af wat de selec­tiecri­te­ria waren. Een vriendin heeft me daar­na alles uit­gelegd. Er zijn inder­daad veel blogs die té weinig gelezen of bezocht wor­den. Da’s jam­mer. Zek­er als er veel werk achter schuilt of een orig­inele inval­shoek. Ik ben dus één van jul­lie 7000 lez­ers per maand. En ik ga dat bli­jven, want ik ben er zek­er van dat dit rust op een groot mis­ver­stand. :-)

  1. Inder­daad, ik ook alweer te snel gelezen, kwam pre­cies zo hard over. Nev­er­mind, keep up the good work. Mijn com­ment was ook niet den­i­gr­erend bedoelt hoor :)

 4. Bedankt voor deze leuke blog tips van mijn col­le­ga blog­gers! Alti­jd leuk om nieuwe blogs te ont­dekken.

  Jul­lie zijn ook van harte welkom op mijn Woon­blog (NL)- Sti­jlvol Styling: http://www.stijlvolstyling.com

  Alles over wonen, inricht­en van jouw huis, buiten­leven, tuin en balkon styling tips, babykamer en kinderkamer inricht­en, bin­nenkijken en leuke zelf maak ideeën.

  Gr. Susanne, blog­ger van Sti­jlvol Styling

  1. Dankjew­el Susanne. De titel die jul­lie gebruiken is best wel grap­pig. En een beet­je dubbelzin­nig. ;-) Want bestaat er zoi­ets als niet-sti­jlvolle styling? Ben je al lang bezig met jouw blog? Hoe ben je op die van mij terecht gekomen? Fijne dag nog verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *