Project 30-30-30-30

Fotograaf Filip Bunkens van Pitslamp werd zaterdag 30. Om dat op een originele manier te vieren organiseerde hij Project 30-30-30-30: 30 foto’s van 30 mensen in 30 minuten met 30 verschillende camera’s. Op deze zonnige zaterdag in april zakten af we dus af naar Gent voor een gezellige namiddagdag in en om Bar Buro.

Wat doen girl geeks in Bar Buro? Gsm checken natuurlijk!
Wat doen girl geeks in Bar Buro? Gsm checken natuurlijk!

Ik wist dat Filip al een vrij grote collectie fototoestellen had. Wanneer ik hem tegenkom heeft hij vaak een ‘nieuw’ toestel bij, vaak een klassiek model uit vroegere tijden. Een uitdaging om mee te fotograferen want niet alle benodigde elementen op een oud toestel te laten werken zijn zomaar beschikbaar.

De camera's van Project 30-30-30-30

Vierentwintig van de toestellen komen uit zijn eigen collectie, de resterende zes kreeg hij in bruikleen van Nikon en Sony. Het oudste toestel is een 80 jaar oude Rolleiflex.1Het Nieuwsblad, Jarige fotograaf Filip Bunkens fotografeert nog tot middernacht in Bar Buro, 21 april 2012.

Doorgaans ben ik het die thuis de foto’s neemt. Dat is leuk, behalve dat je zelf nooit ergens aanwezig lijkt. Daar verandering in te brengen was één van de redenen waarom ik me inschreef voor deze dag van fotoshoots. Filip stelde om foto’s in zwart-wit te nemen. Met een Russisch toestel trokken we Gent in voor een half uurtje fotograferen naar het voorbeeld van 21 populaire manieren om mannen te fotograferen. En ik moet zeggen: dat viel prima mee. :)

Het is nu nog enkele weken wachten tot de foto’s van deze film klaar zijn. Maar ik had al enkele digitale resultaten gezien en twijfel niet aan het resultaat. ;) Ook Rob nam nog wat knappe foto’s achter de schermen.

Resultaat van Project 30-30-30-30 voor Kenny Vermeulen

Dankuwel voor de fijne dag, Filip en Sara. En nogmaals gefeliciteerd met de nieuwe voordeur!

Filip Bunkens werd 30 jaar

(27 april) Een vogeltje op Twitter liet me weten dat het resultaat van onze fotoshoot al online stond. Druk bezig met de verhuis van ons kantoor en dus had ik het niet gezien. Maar het resultaat mag er wel zijn. :)

Stijn Vogels
Shoot 14: Stijn Vogels © Pitslamp

At 15h30 I photographed Stijn Vogels with a Kiev 4A, a russian Contax 2 clone, on Agfa APX 100, black and white film.

Wat denken jullie?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *