Xeros wasmachineHet Britse bedrijf Xeros heeft een wasmachine ontwikkeld die voor de hele was slechts één glas water nodig heeft. Daarmee gebruikt het apparaat liefst 98 procent minder water.

Het water wordt verhit in de wastrommel, waardoor de vlekken losweken. Plastieke en herbruikbare plaatjes die de gebruiker aan de was toevoegt, moeten het vuil absorberen. 

Doordat de machine zo weinig water gebruikt, blijven de kleren zogoed als droog en is het achteraf niet nodig ze buiten op te hangen.

Xeros hoopt de machine volgend jaar tegen een betaalbare prijs op de Britse markt te lanceren. Wanneer de machine ook bij ons te koop zal zijn is nog niet bekend.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.