13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Vroeger toen ik nog klein was

Kerstfeest met Bert en Ernie

Kerstfeest met Bert en Ernie

Ergens in de vorige eeuw, toen de dieren nog konden praten, waren muziekcassettes nog het van het. Tegenwoordig steken die cassettes allemaal ergens ver weg in een of andere kast. Of toch bijna allemaal, want er is eentje waar ik nog wel eens naar luister.

Hoorspel

In 1987 kreeg ik een luisterverhaal van Sesamstraat. Daarin zijn Bert en Ernie druk in de weer met het organiseren van hun kerstfeestje. Er is wel wat haast bij want Grover, Oscar Mopperkont en oom Rudolf komen ook. Bert is duidelijk weer lastig omdat Ernie liever speelt dan mee te helpen, wat voor geweldige jeugdherinneringen zorgt.

Ernie: Hé Bert. Waarom is sneeuw niet groen?
Bert: Omdat het gras al groen is.
Ernie: Oh ja

Kerstliedjes

Ook de liedjes die ze tussendoor zingen zitten nog steeds in mijn geheugen:

Ik ben een kerstbal
Ik hang in de kerstboom tussen andere ballen
We hebben het heel leuk daar met z’n allen
We houden ons rustig, want we willen niet vallen.

Luister zelf maar eens mee naar ‘Ik ben een kerstbal’:

En voor ik het vergeet: Vrolijk Kerstfeest Iedereen!