Kerstfeest met Bert en Ernie

Ergens in de vorige eeuw, toen de dieren nog konden praten, waren muziekcassettes nog het van het. Tegenwoordig steken die cassettes allemaal ergens ver weg in een of andere kast. Of toch bijna allemaal, want er is eentje waar ik nog wel eens naar luister.

Hoorspel

In 1987 kreeg ik een luisterverhaal van Sesamstraat. Daarin zijn Bert en Ernie druk in de weer met het organiseren van hun kerstfeestje. Er is wel wat haast bij want Grover, Oscar Mopperkont en oom Rudolf komen ook. Bert is duidelijk weer lastig omdat Ernie liever speelt dan mee te helpen, wat voor geweldige jeugdherinneringen zorgt.

Ernie: Hé Bert. Waarom is sneeuw niet groen?
Bert: Omdat het gras al groen is.
Ernie: Oh ja…

Kerstliedjes

Ook de liedjes die ze tussendoor zingen zitten nog steeds in mijn geheugen:

Ik ben een kerstbal
Ik hang in de kerstboom tussen andere ballen
We hebben het heel leuk daar met z’n allen
We houden ons rustig, want we willen niet vallen.

Luister zelf maar eens mee naar ‘Ik ben een kerstbal’:

En voor ik het vergeet: Vrolijk Kerstfeest Iedereen!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. En nu is mijn vorige post plots weg. Er schort hier precies wat Mr. Tijd. Wat ik dus zei was:
    1. nog een zalig kerstfeest
    2. heb jij enig idee hoe het komt dat Firefox (nu reeds voor een tweede keer) vraagt met welke gebruiker ik wil aanmelden om dan daarna, als ik kies om “met dezelfde als altijd” aan te melden, al mijn favorieten te verwijderen?

  2. Heb je op’t internet nog geen antwoord kunnen vinden? Ik ken het probleem niet, maar mijn eerste gedacht is dat het iets te maken heeft me de gebruikersprofielen die jij in je FF hebt zitten. Als je met dat ander profiel inlogt, zijn je favorieten dan wel in orde? Zo ja, exporteer ze dan eventjes naar je bureaublad, en importeer ze daarna opnieuw met het andere profiel. Als dat niet werkt zou ik toch eventjes Firefox eraf smijten (startmenu > configuratie > software) en opnieuw installeren. (Geen zorgen, je favorieten e.d. blijven wel behouden. Ik heb dat van’t weekend zelf ook nog moeten doen.)

  3. ja zo briljant. ik heb net DIE cd van thuis meegenomen! luisterde em vroegûh ook altijd van de LP en nu heeft moeders em ineens op CD. joepie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *