Kerstfeest met Bert en Ernie

Ergens in de vorige eeuw, toen de dieren nog kon­den prat­en, waren muziek­cas­settes nog het van het. Tegen­wo­ordig steken die cas­settes alle­maal ergens ver weg in een of andere kast. Of toch bij­na alle­maal, want er is een­t­je waar ik nog wel eens naar luis­ter.

Hoorspel

In 1987 kreeg ik een luis­ter­ver­haal van Sesam­straat. Daarin zijn Bert en Ernie druk in de weer met het organ­is­eren van hun ker­st­feestje. Er is wel wat haast bij want Grover, Oscar Mop­perkont en oom Rudolf komen ook. Bert is duidelijk weer lastig omdat Ernie liev­er speelt dan mee te helpen, wat voor geweldige jeugdherin­ner­in­gen zorgt.

Ernie: Hé Bert. Waarom is sneeuw niet groen?
Bert: Omdat het gras al groen is.
Ernie: Oh ja…

Kerstliedjes

Ook de lied­jes die ze tussendoor zin­gen zit­ten nog steeds in mijn geheugen:

Ik ben een ker­st­bal
Ik hang in de ker­st­boom tussen andere ballen
We hebben het heel leuk daar met z’n allen
We houden ons rustig, want we willen niet vallen.

Luis­ter zelf maar eens mee naar ‘Ik ben een ker­st­bal’:

En voor ik het vergeet: Vrolijk Ker­st­feest Iedereen!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. En nu is mijn vorige post plots weg. Er schort hier pre­cies wat Mr. Tijd. Wat ik dus zei was:
    1. nog een zalig ker­st­feest
    2. heb jij enig idee hoe het komt dat Fire­fox (nu reeds voor een tweede keer) vraagt met welke gebruik­er ik wil aan­melden om dan daar­na, als ik kies om “met dezelfde als alti­jd” aan te melden, al mijn favori­eten te ver­wi­jderen?

  2. Heb je op’t inter­net nog geen antwo­ord kun­nen vin­den? Ik ken het prob­leem niet, maar mijn eerste gedacht is dat het iets te mak­en heeft me de gebruik­er­sprofie­len die jij in je FF hebt zit­ten. Als je met dat ander profiel inlogt, zijn je favori­eten dan wel in orde? Zo ja, expor­teer ze dan even­t­jes naar je bureaublad, en impor­teer ze daar­na opnieuw met het andere profiel. Als dat niet werkt zou ik toch even­t­jes Fire­fox eraf smi­jten (start­menu > con­fig­u­ratie > soft­ware) en opnieuw installeren. (Geen zor­gen, je favori­eten e.d. bli­jven wel behouden. Ik heb dat van’t week­end zelf ook nog moeten doen.)

  3. ja zo bril­jant. ik heb net DIE cd van thuis meegenomen! luis­ter­de em vroegûh ook alti­jd van de LP en nu heeft moed­ers em ineens op CD. joepie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *