Zondagavond zetten ze in onze buurt het vuil buiten. Soms zit daar ook meubilair bij. Toen ik gisteren de auto parkeerde aan het stadspark zagen we een man rondneuzen tussen wat rommel. Hij legde twee tapijten achterop zijn fiets en was weg. We moesten lachen.

Onderweg naar huis wandelden we voorbij het adres waar de man rondsnuisterde. Er stonden glazen panelen, houten planken, brede schuiven en zelfs hele kastjes. Twee van die kastjes waren deze Vika Annefors van IKEA.

Vika Annefors

We liepen voorbij en weer terug om uiteindelijk het onderstel van die bureau mee te nemen. Het net iets te kleine tafelblad zijn we enkele minuten later ook gaan ophalen. Daar vinden we nog wel iets op. Het geheel staat in ieder geval erg leuk aan het raam in onze woonkamer.

Vika Annefors bureau
Het Vika Annefors bureau dat we gevonden hebben bij onze buren

Alleen nog wat plantjes op de vensterbank. Carmen heeft er al gretig gebruik van gemaakt om haar Sociologie examen te studeren.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.