Triggerfinger op het MAS voor voor Red Bull Roofs

Het concert van Triggerfinger op het dak van het MAS was een uitstekende manier om Red Bull Roofs te starten. Een ideaal einde van de werkweek, en een doorstart naar een geweldig weekend!

Red Bull Roofs

Red Bull Mobile
Triggerfinger lanceerde Red Bull Roofs met deze gitaar en een loeihard concert.

Onlangs lanceerde Red Bull een eigen mobiele pakket in samenwerking met Mobistar, onder de treffende naam Red Bull Mobile. Dat Red Bull iets ging doen met mobile hadden we al een tijdje in de smoezen, want een van onze klanten zit ook in de mobile en komt binnenkort met iets nieuws op de markt.

Voorlopig lijkt RBMobile me gewoon weer een van de honderden spelers op de huidige markt, na TMF, Aldi, uw moeder, etc. Maar toch fijn om speciaal zo’n event te organiseren. :)

Het concept van Red Bull Roofs kan je kort samenvatten als: Belgische rockbands spelen op het dak van een uniek gebouw. Die plaats met wel passen bij de stijl van de groep. De uitzonderlijke locaties maken de ervaring nog unieker.

Museum aan de Stroom

Om de lancering van RBMobile dus te vieren mochten Carmen en ik dankzij Adhese samen met enkele andere bloggers en twitterati genieten van een geheim concert op het dak van het gloednieuwe Museum aan de Stroom (MAS). Het was nu al bijna een jaar dat ik Carmen aanspoor om dat dakterras te gaan bezoeken zodra het museum opent. Tegen een primeur op zo’n unieke locatie zei ik dus geen neen!

MAS: Museum aan de Stroom
De rode muren van het Museum aan de Stroom op het Eilandje.

Het langverwachte museum werd begin deze week voorgesteld aan de pers. Vanaf volgende week kan ook het grote publiek kennismaken met het eerste nieuwe Antwerpse stadsmuseum in een eeuw. In 2006 werd de eerste steen gelegd op het Eilandje, en vijf jaar laten was de 62 meter hoge toren klaar. Vanop die toren zelf heb je overigens een prachtig uitzicht op de Antwerpse skyline!

De rode draad in alle tentoonstellingen is ’t stad, met collecties van onder meer het voormalige Etnografisch Museum, het Nationaal Scheepvaartmuseum, het Vleeshuis, etc. Een hele “optelsom van ervaringen,” aldus Antwerps schepen van Cultuur Philip Heylen.

Triggerfinger

Zelf ben ik niet direct een fan, maar toen de naam Triggerfinger thuis viel begonnen meteen enkele oogjes te fonkelen. Wat Carmen betrof zat dat dus wel goed. Een dakoptreden voor een beperkte groep 150 fans kon niet tegenvallen. Al gauw maakten we de connectie met eerdere voorbeelden zoals dat van The Beatles op het dak van Apple Corps in januari ’69.

In dit warme weer en met die donkere pakken aan leek het me niet voor de hand liggend, maar de band had duidelijk zin in harde rock ’n roll. Frontman Ruben Block, basgitarist Monsieur Paul Van Bruystegem en drummer Mario Goossens bliezen het publiek koelte toe met hun versterkers die waarschijnlijk in heel Antwerpen te horen waren.

https://www.youtube.com/watch?v=f9AAgN463ac

Geen Antwerps feestje zonder de vliegende reporter van Gazet van Antwerpen. Die maakte deze samenvatting.

Ik was alvast onder de indruk en ben benieuwd naar het volgende optreden voor Red Bull Roofs. Zo’n tweede uitnodiging zou ik zeker niet afslaan!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.