The Big Bang Theory

The Big Bang Theory is een sitcom over de nerds Sheldon en Leonard en hun buurvrouw Penny. Ik ben net gedaan met het bekijken van seizoen 2 van TBBT en moet zeggen: de serie is geweldig! De vrij korte episodes van net iets meer dan 20 minuten bevatten genoeg knallende humor om je met verlangen te doen uitkijken naar de volgende aflevering.

In het kort

Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) en Sheldon Cooper (Jim Parsons) zijn twee nerdy fysici die samen een appartement delen in Los Angeles. Beiden werken aan hun Ph. D. bij Caltech, het California Institute of Technology. Maar op een dag krijgen ze een nieuwe buurvrouw: Penny (Kaley Cuoco), die naar L.A. is gekomen om actrice te worden.

Leonard wordt op slag verliefd; Sheldon maakt zich vooral druk om zijn eigen situatie, nu er een een vrouw in zijn appartement rondhangt. Allebei zijn ze enorm onhandig wanneer het om nieuwe contacten gaat. En dat geldt ook voor hun geeky vrienden: Howard Wolowitz (Simon Helberg), met zijn overdreven versiertrucs, en Rajesh “Raj” Koothrappali (Kunal Nayyar), die niet kan praten wanneer er een vrouw in zijn buurt is.

Klingon spreken doe ik niet, maar ik durf wel toegeven dat ik de meeste inside jokes meteen doorheb, en dat (theoretische) astrofysica of ruimtevaart mij ook niet geheel onbekend is.

Jim Parsons heeft overigens al enkele comedy awards in ontvangst mogen nemen voor zijn prestaties als asociale übernerd. Hij doet dat echter met zo’n flair dat ik zonder lang te moeten twijfelen meteen lid ben geworden van de Sheldon Cooper Facebook fangroup.

Ook in België

Naar het schijnt zou de serie binnenkort ook bij ons op televisie komen. Blijkbaar is het eerste seizoen gekocht door Kanaal 2 2BE. Ondertussen is wel al het derde seizoen begonnen in de VS. Kan u niet wachten die ook in België uitkomt, dan hebt u helaas pech.

“It all started with the big BANG!”

De openingstune van de serie mag er ook wel zijn. De theme song is een nummer van de Barenaked Ladies en vertelt de geschiedenis van het universum vanaf de oerknal tot nu.

Our whole universe was in a hot dense state,
Then nearly fourteen billion years ago expansion started. Wait…
The Earth began to cool,
The autotrophs began to drool,
Neanderthals developed tools,
We built a wall (we built the pyramids),
Math, science, history, unraveling the mysteries,
That all started with the big bang!

En eigenlijk gaat het dan nog een stukje verder, al krijg je dat niet te horen in de serie.

“Since the dawn of man” is really not that long,
As every galaxy was formed in less time than it takes to sing this song.
A fraction of a second and the elements were made.
The bipeds stood up straight,
The dinosaurs all met their fate,
They tried to leap but they were late
And they all died (they froze their asses off)
The oceans and pangea
See ya wouldn’t wanna be ya
Set in motion by the same big bang!

It all started with the big BANG!

It’s expanding ever outward but one day
It will cause the stars to go the other way,
Collapsing ever inward, we won’t be here, it wont be hurt
Our best and brightest figure that it’ll make an even bigger bang!

Australopithecus would really have been sick of us
Debating out while here they’re catching deer (we’re catching viruses)
Religion or astronomy, Encarta, Deuteronomy
It all started with the big bang!

Music and mythology, Einstein and astrology
It all started with the big bang!
It all started with the big BANG!

Zeker een aanrader!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ferm zalige serie! Ik kijk zelden dergelijke sitcoms, maar deze is te goed gewoon.

    Echter, een klein foutje: ik denk dat ze allen, behalve Wolowitz, reeds een PhD hebben. Ze zitten dan ook graag op zijn kap omdat hij slechts een master heeft. ;-)

    1. Wolowitz moet het doen met een master als ingenieur bij MIT. Daar staat dan weer tegenover dat zijn ontwerpen de ruimte in gaan, in tegenstelling tot de theoretici. Uw bestelling zal wel onderweg zijn ondertussen, dus geniet nog van seizoen 3. :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *