Halo 3: ODST

Halo 3: ODST

Deze keer speel je Halo niet Master Chief maar wel een ODST of Orbital Drop Shock Trooper. Als elite marinier van het UNSC moet je in het jaar 2552 de stad New Mombasa verdedigen tegen de Covenant.

Negatief

Na een kleine vijf uren spelen was het al voorbij, die uitbreiding van Halo 3. Ik ging eens even een nieuw spel proberen, en na twee dagen was de pret al voorbij. Terwijl het aanvoelde alsof ik halfweg was kwam opeens de aftiteling al voorbij. Een verrassing. Ik herinner me dat Halo 1 veel langer duurde.

Positief

  1. Wat de korte spelduur enigzins goedmaakt is de prima muziek. Anders dan andere keren is de muziek op deze soundtrack veel rustiger. Componist Martin O’Donnell laat op de achtergrond een jazzy invloed doorklinken. Een saxofoon in een FPS is ongewoon origineel.
  2. Bij aankoop van de ODST-uitbreiding krijg je een uitnodiging voor de open multiplayer beta van Halo: Reach. Officieel komt Reach pas in het najaar van 2010 op de markt. Tot dan kan je enkel goodies downloaden.
  3. Prima beeld, zo’n Xbox 360. Technologie blijft verbeteren. Waanzinnig hoeveel pixels Bungie op zo’n schijfje gepropt krijgt.

ODST Trailer

ODST focuses on their drop into new Mombasa and their search for clues behind the Covenants attack on the city. Source: Halo 3: ODST E3 2009 Trailer [HQ]

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.