The Big Bang Theory

Een van mijn favoriete series van de voorbije jaren is The Big Bang Theory. Deze komische sitcom over nerds Sheldon en Leonard en hun buurvrouw Penny is ondertussen al aan zijn zesde seizoen toe.

De laatste weken maakte ik er een goede gewoonte van om nieuwe afleveringen te bekijken samen met nog andere fans. In de Verenigde Staten komen de nieuwste episode uit op donderdag. D wil zeggen dat je ze vanaf vrijdag ook bij ons kan bekijken. Een leuke beloning voor een productieve week.

De voorbije jaren heb ik geen enkele aflevering gemist. Dat bracht me op het idee om een top 10 samen te stellen. Ook als je geen kenner bent van de serie of personages kan je toch genieten van hun humor.

The Staircase Implementation

The Staircase Implementation

S03E22 — Leonard en Sheldon maken ruzie over de stand van de thermostaat. Om aan het gedoe te ontsnappen trekt Leonard zich terug bij Penny en vertelt ondertussen het verhaal van hoe Sheldon en hij elkaar leerden kennen, hoe ze roommates werden en waarom de lift nu precies defect is.

The Lunar Excitation

The Lunar Excitation

S03E23 — De jongens ontmoeten Penny’s nieuwe, ietwat minderbegaafde vriendje Zack. Vanaf hun dak vuren ze een laserstraal af op de Maan. Raj en Howard creëren een vals profiel voor Sheldon op een online dating site. Geheel onverwacht ontdekken ze zijn perfecte match: Amy Farrah Fowler.

The Adhesive Duck Deficiency

The Adhesive Duck Deficiency

S03E08 — Penny glijdt uit bad en haar schouder schiet uit de kom. Er is niemand anders in de buurt en dus moet Sheldon haar helpen. Ondertussen amuseren Leonard, Raj en Howard zich in de woestijn. Ze gingen aanvankelijk sterren kijken maar na enkele wietkoekjes loopt het helemaal mis.

The Alien Parasite Hypothesis

The Alien Parasite Hypothesis

S04E10 — Amy ontdekt dat ze zich aangetrokken voelt toch Zack, het ex-vriendje van Penny. Raj en Howard hebben een discussie over wie van hen de beste superheld zou zijn.

The Vengeance Formulation

The Vengeance Formulation

S03E09 — Sheldon besluit wraak te nemen op zijn collega Kripke. Howard wil Bernadette graag terugwinnen zoekt (lees: fantaseert) daarom raad bij Katee Sackhoff van Battlestar Galactica.

The Euclid Alternative

The Euclid Alternative

S02E05 — Leonard moet tijdelijk de nachtshift werken aan de universiteit en daarom kan hij Sheldon geen lift meer geven. Sheldon besluit zelf zijn vervoer te regelen en vraagt hulp bij al zijn vrienden. Dat loopt uiteraard totaal verkeerd af.

The Bat Jar Conjecture

The Bat Jar Conjecture

S01E13 — De jaarlijkse fysica wedstrijd is weer daar. Omwille van zijn onhebbelijke wangedrag zetten de vrienden om Sheldon uit het team. Sheldon besluit wraak te nemen en schrijft zich in met een eigen team van vervangers.

The Hot Troll Deviation

The Hot Troll Deviation

S04E04 — Sheldon en Raj maken ruzie op kantoor. Howard schaamt zich wanneer zijn vrienden de ware reden ontdekken van zijn relatiebreuk met Bernadette. Howard krijgt opnieuw raad van Katee Sackhoff en George Takei.

The Panty Piñata Polarization

The Panty Piñata Polarization

S02E07 — Sheldon verbant Penny uit het appartement en de oorlog tussen beiden escaleert al gauw. Wanneer Howard en Raj ontdekken dat de dames van America’s Next Top Model in hun buurt verblijven gebruiken zijn de allernieuwste technologie om het adres op te sporen.

The Einstein Approximation

The Einstein Approximation

S03E14 — Sheldon beleeft slapeloze nachten door een fysica probleem dat hij maar niet kan oplossen. Hij raakt volledig geobsedeerd en begint zich steeds vreemder te gedragen.

Welke is jouw favoriete aflevering en waarom?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Dat maakt het dubbel zo lastig om te ontdekken dat hun mid-season break nog tot 3 januari duurt. Een teaser als deze mogen ze gewoon niet te lang uitstellen!

   The Egg Salad Equivalency (S06E12) — Sheldon gets accused of sexual harassment at the University and winds up getting Leonard, Raj and Wolowitz in trouble.

   1. Ik denk door de personages. De humor ligt me helemaal! King of Queens, Everybody Loves Raymond etc. dat ligt me niet. Misschien ben ik ook wel niet de doelgroep ervan. Maar ik vind niks ergers dan Two and a Half Men.

 1. Mijn favoriete episode is “Modern Warfare”, oops verkeerde show. sry, ik heb Changnesia.

  Us real geeks don’t like to mix our wine with our beer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *