Net als Traffic (2000) is ook Syriana een film van Stephen Gaghan. En ook net als bij Crash, Lost, en 24 mag je je dus verwachten aan verschillende door elkaar lopende verhaallijnen, die doorheen de film samenvloeien, en zo een globaal beeld te tonen. Het verhaal volgen valt wel mee, zolang je maar blijft opletten en je verstand gebruikt.

Syriana
Cool guys don't look at explosions

Onderwerp van de film is de wijze waarop de Verenigde Staten het regeringsbeleid van een fictief olierijk emiraat in het Midden-Oosten tracht te beïnvloeden. George Clooney speelt een CIA-agent en Matt Damon een financieel analyst. Bedreigingen, corruptie, broedermoord, het komt allemaal aan bod. Sommige momenten zijn iets minder fraai, bijvoorbeeld wanneer de vingernagels van Clooney een tang tegenkomen.

Volgens mij is deze film niet geschikt voor mensen die zich totaal niet interesseren voor de actualiteit. Zelf heb ik er wel weer enkele nieuwe gedachtengangen uit kunnen halen. Heel boeiend, vind ik. En ergens zit er ongetwijfeld een grond van waarheid in.

+ Officiële site
+ Trailer
+ IMDB

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *