Crash

De bioscoop is tegenwoordig erg duur geworden, zeker als je vakantieplannen hebt voor de zomer maar voorlopig slechts over het budget van een werkloze student beschikt. Moesten de Franse vakbonden betogen aan de Sorbonne nu subsidiëren, er zou misschien nog ruimte zijn voor een reisje. Om de avond toch te vullen huurden we dan maar ‘Crash’.

Het verhaal van Crash speelt zich af in Los Angeles, California. Heel wat interessante onderwerpen komen aan bod. De diverse personages hebben ernstige raciale vooroordelen en worden doorheen het verhaal gedwongen dit in te zien en indien nodig bij te stellen. Ze komen met elkaar in contact door auto-ongelukken, schietpartijen, en carjackings. Door hun interactie komen de rassenspanningen in de Verenigde Staten boven.

Voor een keer geen verfilming van een of ander boek, maar nog eens een origineel script. Alhoewel een cast vol sterren niet altijd goeds beloofd , lukt het hier dus wel weer. ‘Crash’ van Paul Haggis heeft niet voor niets de Oscar voor beste film gekregen. In deze film zit voor iedereen wel een herkenbare situatie.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.