De officiële biografie van Steve Jobs is al enkele jaren in de maak. Met zijn recent overlijden op woensdag 5 oktober komt het hele proces nu in een stroomversnelling.

Biograaf Walter Isaacson is zijn boek Steve Jobs: A Biography in snel tempo aan het afwerken. Een kort stukje kan je nu al in preview lezen bij Amazon. Wat komen we zoal te weten? Jobs wou in zijn biografie vooral aan zijn kinderen uitleggen waarom hij zo vaak van huis was. Daarnaast leren we de reden voor typische uniform van rolkraag, jeans en sportschoenen.

Foute cartoons

Hopelijk komt er ook meer inzicht in wie de man zelf was. Daarover heerst immers nog heel wat verwarring. Sinds zijn overlijden zie je bijvoorbeeld her en der cartoons verschijnen van Jobs in de hemel die een iPad geeft aan Mozes, als vervanging van diens stenen tafelen.

Steve Jobs in de hemel
Steve Jobs komt in de hemel en mag prompt Mozes zijn tablet upgraden.

Ik begrijp de clue. De tekenaar vergat echter dat Jobs een Boedhhist was. Vanuit dat standpunt is een andere cartoon, over zijn reïncarnatie als Chinese fabrieksarbeider bij Foxconn, beter geslaagd. ;-)

Steve Jobs reïncarnatie
De reïncarnatie van Steve Jobs als Chinese fabrieksarbeider bij Foxconn.

Verfilming

Terwijl het boek nog niet uit is voeren de grote filmstudios nu al strijd om de filmrechten van Jobs’ levensverhaal. Naar alle waarschijnlijkheid zal Sony met de eer gaan lopen. Eind jaren negentig was er al een andere film over de vroege dagen van Apple, Steve, Woz, maar ook Bill Gates en consoorten. Zeker eens bekijken, die Pirates of Silicon Valley (1999)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *