starbucks antwerpen

Starbucks Antwerpen opent woensdag zijn eerste koffiewinkel in Antwerpen centraal station. Het is de eerste winkel van Starbucks coffee buiten de luchthaven van Zaventem, waar reeds drie verkooppunten zijn.

De winkelketen verkoopt meer dan koffie alleen: koude en warme dranken, gebak, etenswaren, en andere dranken op basis van koffie gecombineerd met melk, suiker en ijs. Bovendien kan je in de Amerikaanse winkels meestal genieten van gratis draadloos internet / Wi-Fi.

Zelf ben ik serieus benieuwd naar de smaak van zo’n Caramel Frappuccino, Java Chip Frappacinno, of iced mixed Carmel Macchiato. 1Andere populaire dranken, volgens een eigen beperkt onderzoek, zijn: Chai tea Creme, iced soy green tea latte, Shaken Ice Tea Lemonade, en Coconut Banana drink. Geen idee welke soorten ze in Antwerpen gaan aanbieden.

Centraal Station

Het was al een tijdje bekend dat de winkel in het Centraal Station van Antwerpen in het voorjaar de deuren zou openen. Momenteel staat er voor de inkomdeur van het koffiehuis nog een omheining met duidelijk opschrift van de koffieketen.

starbucks antwerpen centraal station

De Amerikaanse koffieketen koos de meest voor de hand liggende en tegelijkertijd ook prestigieuze locatie om haar nieuwe koffiehuis in te richten: vlak naast de hoofdingang, aan de kant van de De Keyserlei. Dat is op een paar honderd meter van waar ik werk, dus we zullen zeker eens langsgaan. Nu nog zien hoe de openingsuren meevallen.

Starbucks streeft ernaar “op vooraanstaande internationale reizigerskruispunten” aanwezig te zijn. Het Centraal Station van Antwerpen beantwoordt volgens mij uitstekend aan die criteria. Bovendien past deze strategie prima bij de plannen van de NMBS om elk station om te bouwen tot een ontmoetingsplaats en winkelruimte, “waar mensen meer doen dan reizen alleen”.

Starbucks in België

Op 16 augustus 2008 ging de eerste Starbucks vestiging open in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Ondertussen heeft Brussels Airport er nog een tweede en ook een derde vestiging bijgekregen, respectievelijk in hal A en hal B.

Voorlopig zijn deze drie vestigingen in de luchthaven nog de enige in België. Na het openen van de koffiewinkel in Antwerpen wil de keten ook nog een Starbucks in Gent openen, en nog een vierde in Brussel.

Wat er ook van komt, het is alvast zeker dat de bestaande horeca in het station er een serieuze concurrent bij gaan krijgen. Ik ben vooral ook benieuwd naar de reactie van Caffènation hier om de hoek.

(Update 23 februari) Heidi van Sens Art heeft een fotoshoot van de nieuwe Starbucks Antwerpen online gezet. Aan de foto’s te zien is het interieur nogal vrij donker. Maar dat kan natuurlijk ook liggen aan de voorlopig nog afgeplakte ramen. Morgen meer nieuws.

Opening Starbucks Antwerpen

(Update 24 februari) Gisteren extra vroeg opgestaan om op tijd te zijn voor de opening. Er stond ontzettend veel volk aan de Starbucks Antwerpen. Helemaal vooraan stonden @Bunker en @Karmeen. Omdat ik het niet zag zitten om een uur aan te schuiven ben ik maar naar het werk vertrokken.

Na het werk nog eens gaan zien. Ik had er afgesproken met Loes. Het was nog steeds vrij druk, maar uiteindelijk hebben we toch zo’n Caramel Hot Chocolate kunnen proeven. Een tall, dat was het kleinste wat ze hadden. Ik kan me niet voorstellen wie nu zo’n enorme beker zou bestellen. Daar kom je vast een hele dag mee toe.

caramel hot chocolate Loes en koffie hot coffee woman starbucks keyserlei

Openingsuren

Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen

 • Maandag: 6:00 — 21:00
 • Dinsdag: 6:00 — 21:00
 • Woensdag: 6:00 — 21:00
 • Donderdag: 6:00 — 21:00
 • Vrijdag: 6:00 — 22:00
 • Zaterdag: 7:00 — 22:00
 • Zondag: 7:00 — 20:00

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

15 reacties

 1. En hoe smaakte die Caramel Hot Chocolate nu? Iets met karamel zou ik nooit kiezen … Toen ik op tv de reportage over Starbucks in Antwerpen zag, vond ik hem ’tegenvallen’ (na alles wat ik erover gehoord en gelezen had) en was ik helemaal niet geneigd van ernaartoe te hollen. Nadat ik jouw stuk gelezen heb, wil ik toch echt wel eens ‘binnenspringen’. Ook om van de hype te proeven … Niet dat ik geen koffieliefhebber ben. Zonder koffie geen leven voor mij.

 2. Ik ben er ondertussen al tweemaal geweest en toegegeven, ze hebben er iets moois van gemaakt in het centraal station. Ik heb wel lang moeten aanschuiven en toen ik aan één van de meisjes achter de toog vroeg of het “altijd” zo druk was antwoordde ze dat het al twee weken dag in dag uit een drukte van jewelste is. Hopelijk opent dit succes de ogen van Starbucks om meerdere filialen te openen!

 3. Me and my husband always going to drink some caramel machiato every Saturday and Sunday since Starbucks in Antwerpen Central station has open, but each time the taste always different, the caramel taste never be the same, sometimes just good enough another time too less….

 4. De vieste opgewarmde oude zwarte vloeistof, die ik ooit heb gedronken. Sorry voor dit commentaar, maar het is wél de waarheid. Dat moet me van het hart — en liefst van al nog van mijn maag.

 5. Het is erg lekker ik heb nog niet zoveel geproefd meestal neem ik caramel machiato heel lekker maar ook duur.

  De sfeer vind ik wel leuk zo donker met lichte verlichting.

 6. Ik ben er gisteren ook voor de eerste keer eens over de vloer gepasseerd. Man zo tegenslagen, ‘k had het kunnen verwachten… Ik heb de gewoonte om de verschillende Starbucks in Parijs wel eens te bezoeken maar die in Antwerpen had ik als rasechte sinjoor nog niet getest.

  Bij het binnenkomen was dat typische Starbucks sfeertje er wel dus ik schuif mij richting besteltoog. Hier zijn de lunchmogelijkheden al veel kleiner dan bij hun franse collega’s. Tot overmaat van ramp staat er 2 maal zoveel personeel en heeft het nog 18 min geduurd tot ik mijn frappe in m’n pollen had. Kibbelend personeel achter de toog die op zijn minst vriendelijk zijn en meer op elkaar liggen te vitten, ipv de klant uit te leggen welke koffie’s zij kunnen aanbieden.

  Ik blijf erbij. In’t stad is er maar 1 plek waar wij ons bakske koffie met veel plezier gaan drinken: Caffènation!

  1. Hallo (Simon-Peter?), bedankt voor je reactie. Ik deel jouw mening wat betreft de snelheid van bediening. Voor het aantal mensen dat er werkt is men inderdaad nogal aan de trage kant.

   Qua service heb ik echter nog niet veel te klagen gehad. Toegegeven, ’t is de Caffènation niet, maar je kan geen appelen met peren vergelijken. ;)

   1. je hebt een punt stijn … maar ze liggen niet al te ver uit elkaar … en net zoals de meeste stap ik overal waar ik een starbucks zie even binnen om mijn dagelijks portie zwart goud te benuttigen. De kwaliteit van onze Antwerpse starbucks is veel lager dan die ik reeds bezocht heb … en dan spreken we over een stuk of 6 verschillende … trots op mijn stad (zoals elke Sinjoor) stelt dit me teleur … het personeel heeft hiervan veel in handen … de kwaliteit van m’n frappe was wel lekker zoals overal ;)

    groeten … S-P

 7. Mooi Starbucks café maar een beetje een donker hol! Prima correcte bediening, de cappuccino smaakte goed. In vergelijking met de Starbucks in Azië vond ik het erg duur allemaal: 3,75 euro voor een cappuccino (normaal/klein)? In het buitebland betaal je de helft voor hetzelfde bakkie. Beetje jammer.

  Starbucksfan M

 8. Eerste keer starbucks, had er veel van verwacht, maar hellaas duurde bijna een kwartier vanaf bestelling,in totaal 24 minuten staan wachten, resultaat bocht net als uit een automaat, erg slecht hoor.en voor bijna 5 euro belachelijk

 9. ik neem uw koffiehandel over in het station van antwerpen, u kunt mij steeds bellen op het nummer 0477/648721

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *