13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Caffènation voor koffiegekken in Antwerpen

Cappuccino Muscat

Caffènation in Antwerpen staat hoog op m’n lijstje van favoriete koffiebars. Toen ik naar de stad verhuisde werd het al gauw één van m’n vaste plekken. Indertijd hadden ze nog die drukke bar met gezellige achtertuin aan Hopland.

Het terras van Caffènation

Tegenwoordig moet je ietsje verder richting Zuid, vlak naast de Nationale Bank aan de Mechelsesteenweg. Ietsje donkerder vanbinnen maar wel met meer zitplaatsen.

Het interieur van Caffènation

En in de zomer kan je uiteraard genieten van het terras aan de straatkant. Mmmm, was het al maar weer zomer. :)

Het terras van de Caffènation

Het onderwerp hier is koffie. Lekkere koffie, met veel variatie. De menukaart bij Caffènation is niet ellenlang zodat je al gauw jouw persoonlijke favorieten zal ontdekken. Zelf ben ik een grote fan van de Muscat, een zachte cappuccino met vanille en muskaatnoot.

Cappuccino Muscat

Omdat die smaak nogal overheerstend is kies ik om te beginnen altijd voor een iets mildere filterkoffie. Meestal de koffie van de week, voor een prikje.

Caffènation filterkoffie

Een andere aanrader voor zoetebekken is de chocolademelk met gemsolten Maltesers.

Het interieur van Caffènation

Nog zo’n leuk voordeel is dat de mensen er al snel je naam kennen. Nets eenvoudiger dan bestellen met: “Voor mij the usual.” Ja, ik hou wel van dat soort gepersonaliseerde service. Dankjewel Rob en het hele Caffènation team!

Smakelijke koffie

Foto’s via Foursquare. Check zeker ook hun Facebook pagina.