Caffènation in Antwerpen staat hoog op m’n lijstje van favoriete koffiebars. Toen ik naar de stad verhuisde werd het al gauw één van m’n vaste plekken. Indertijd hadden ze nog die drukke bar met gezellige achtertuin aan Hopland.

Het terras van Caffènation

Tegenwoordig moet je ietsje verder richting Zuid, vlak naast de Nationale Bank aan de Mechelsesteenweg. Ietsje donkerder vanbinnen maar wel met meer zitplaatsen.

Het interieur van Caffènation

En in de zomer kan je uiteraard genieten van het terras aan de straatkant. Mmmm, was het al maar weer zomer. :)

Het terras van de Caffènation

Het onderwerp hier is koffie. Lekkere koffie, met veel variatie. De menukaart bij Caffènation is niet ellenlang zodat je al gauw jouw persoonlijke favorieten zal ontdekken. Zelf ben ik een grote fan van de Muscat, een zachte cappuccino met vanille en muskaatnoot.

Cappuccino Muscat

Omdat die smaak nogal overheerstend is kies ik om te beginnen altijd voor een iets mildere filterkoffie. Meestal de koffie van de week, voor een prikje.

Caffènation filterkoffie

Een andere aanrader voor zoetebekken is de chocolademelk met gemsolten Maltesers.

Het interieur van Caffènation

Nog zo’n leuk voordeel is dat de mensen er al snel je naam kennen. Nets eenvoudiger dan bestellen met: “Voor mij the usual.” Ja, ik hou wel van dat soort gepersonaliseerde service. Dankjewel Rob en het hele Caffènation team!

Smakelijke koffie

Foto’s via Foursquare. Check zeker ook hun Facebook pagina.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. Een koffietip, nice! Ben vaak in A’pen dus die zoek ik nog es op.
  Ik heb tot dusver weinig met die stad maar heb wèl zelf al één favoriet koffieadresje: Sussies. Aan de Oude Koornmarkt.
  Deels vintage shop (love that), deels koffiebar. Zalige cappuccino en chai tea.

  1. Caffènation is een leuke introductie in de Antwerpse koffiewereld. Uiteraard zijn er nog heel wat meer adresjes om te proberen. Zeker nog drie-vier andere op mijn geplande lijstje van reviews. Toevallig of niet: ik probeer altijd een cappuccino en een chai, zodat ik de kwaliteit kan vergelijken. Als ze er niet in slagen deze te maken, dan probeer ik niets anders van het menu en kom ik ook niet meer terug. Nog enkele uren en ik heb alweer koffie nodig. Gelukkig is de Zon nog niet opgekomen.

   1. Dit eigenste ogenblik nippend van een cappuccino, die nergens op trekt. Maar ik ben in deze zeer mild want het is in mijn favoriete Brusselse cafeetje, het Goudblommeke van Papier. Profileert zich niet als een koffiebar, eerder gekend voor bieren en streekspecialiteiten en bovenal ooh zo gezellig.Voila se, een cafétip erbovenop voor al wie dit leest.

    Gegroet,

    de ijverige schrijfster ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *