pushover game

Pushover is een retro computerspel uit 1992 waar ik indertijd heel wat tijd aan verloren heb.

Samen met Maarten heb ik vanavond eens zitten rondneuzen tussen de honderden DOS games die je op Abandonia.com kan terugvinden. Daar zaten heel wat bekende spellen tussen die ik al lang vergeten was. En een van die spellen was Pushover van Ocean Software.
Pushover is een puzzelspel. Op zich is het een eenvoudige versie van domino, al blijkt dat al gauw een iets te eenvoudige voorstelling. Doorheen de eerste levels leer je al spelend dat er heel wat verschillende soorten blokken zijn, met elk een andere eigenschap. ((In totaal zijn er in het spel liefst 10 verschillende dominoblokken, met elk een eigen kenmerk. Het wikipedia-artikel van Pushover beschrijft ze alle tien: Standard, Stopper, Delay, Ascender, Bridger, Exploder, Vanisher, Splitter, Tumbler en Trigger.))

Ik kan me niet meer precies herinneren hoe lang ik als tienjarige vanalles heb zitten proberen vooraleer ik doorhad hoe de vork aan de steel zat. Een handleiding was misschien handig geweest.
Uit nostalgische overweging dan maar even gezocht naar een filmpje. Op die manier kwam ik deze volledige walkthrough tegen, van bijna twee uur. Misschien die DOSBox toch eens installeren…

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.