16 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Rookverbod in de horeca

Rookverbod in België horecaEen avondje uit is altijd leuk maar thuiskomen met naar rook stinkende kleren is dat allesbehalve. Dan doe je al eens iets knap en kan je het enkele uren later alweer in de wasmachine steken. Bah! Ook roken en eten gaan niet samen. Ik begrijp niet hoe mensen kunnen beweren dat zoiets beter smaakt.

Na het model van ondermeer Ierland (juj), Noorwegen, Italië, Malta en Zweden onderzocht te hebben, besloot minister van Volksgezondheid Rudy Demotte dan toch de knoop door te hakken en ook de horeca rookvrij te maken. Vanaf 1 januari 2007 mag er niet meer gerookt worden in de Belgische horeca. Roken mag enkel nog in een aparte rookkamer. Met deze nieuwe regels wil de overheid de niet-rokers beschermen tegen de schadelijke effecten van tabaksrook. Ik vraag me alleen af hoe men dit zal afdwingen en controleren.

De precieze regelgeving en uitzonderingen staan op de website van volksgezondheid. Er bestaat overigens ook een grappig filmpje over een boer met smorende kippen en varkens. “Ut min oto!”