Rock Werchter 2010

Morgen barst Rock Werchter 2010 los. Van donderdag 1 juli tot en met zondag 4 juli kunnen jong en oud genieten van deze 36ste editie.

Al jaren is Rock Werchter het grootste festival van België, en een van de grootste en bekendste ter wereld.

Op het Podium

Met deze indrukwekkende line-up doet Rock Werchter ook dit jaar zijn reputatie als Beste Festival van België weer alle eer aan.

  • Donderdag 1 juli: Faithless, Muse, Stereophonics, Phoenix, Skunk Anansie, De Jeugd Van Tegenwoordig, Crookers, Bloody Beetroots Death Crew 77, La Roux, The XX, Midlake, Kyteman’s HipHop Orchestra.
  • Vrijdag 2 juli: Green Day, Editors, 30 Seconds to Mars, Rise Against, Paramore, Coheed and Cambria, Customs, LCD Soundsystem, The Specials, Jack Johnson, Corinne Bailey Rae, The Gaslight Anthem, The Morning Benders, Balthazar.
  • Zaterdag 3 juli: Rammstein, Pink, The Ting Tings, Gossip, Channel Zero, Das Pop, Taylor Hawkins & The Coattail Riders, Booka Shade, Empire of the Sun, Florence + The Machine, Porcupine Tree, Yeasayer, The Temper Trap, Delphic.
  • Zondag 4 juli: Pearl Jam, Arcade Fire, Them Crooked Vultures, Vampire Weekend, Alice in Chains, The Black Keys, The Van Jets, Vitalic, The Black Box Revelation, Absynthe Minded, Dirty Projectors, Gomez, Shameboy, Sweet Coffee.

Handig is de gratis op de mobiele telefoon te downloaden applicatie met heel veel praktische festivalinfo.

Op de festivalweide

Wegens het tropsiche weer van de voorbije dagen zijn er extra maatregelen genomen om uitdroging en zonnebrand tegen te gaan. Wie iets te dicht bij de boxen staat kan kan gratis oordopjes bekomen.

De festivalgangers worden opgeroepen met het openbaar vervoer van De Lijn naar Werchter af te zakken. De festivaltickets zijn geldig als NMBS-vervoerbewijs voor een heen- en terugreis.

De festivalcampings openen pas op donderdagochtend om 8.00 uur. Eerder afzakken heeft geen enkele zin.

Omgeving van Rock Werchter

De weide van Rock Werchter is gelegen langs de Haachtsesteenweg, in het Vlaams-Brabantse Werchter, een deelgemeente van Rotselaar. Werchter is centraal gelegen, in de buurt van grote steden zoals Leuven (15 km), Mechelen (20 km), Brussel (30 km), Antwerpen (40 km) en Hasselt (50 km).

Eten en drinken zijn voorradig op het festivalterrein. Maar ook in de omgeving is heel wat te zien. Wil je eens wat anders eten dan frietjes, hamburgers en hotdogs? Probeer dan eens een restaurant in Werchter. Ideaal ook voor een lekker ontbijt. Doorzakken kan in een café in Werchter.

Wie goed wil slapen om uitgerust aan de volgende festivaldag mee te doen kan overwegen om te slapen in het Werchter Hotel. Bent u meer een buitenmens, probeer dan gerust eens camping De Klokkeberg in Werchter.

Voor de cultuurliefhebber zijn er nog heel wat toeristische bezienswaardigheden in Rotselaar en omstreken. Zalig afkoelen met een verfrissende duik kan in een van de vele zwembaden van Vlaams-Brabant.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.