Nokia Lumia cupcake

Cupcakes hebben ongetwijfeld een Angelsaksische oorsprong. In het Verenigd Koninkrijk zegt men ‘fairy cake’ of feeëngebakje. De naam verwijst ook naar de vorm waarin de cakejes worden gebakken1Het kopje wordt tegenwoordig wel vervangen door papieren cakevormpjes., net als de hoeveelheden die je nodig hebt om ze te maken. Zoals bij alle Angelsaksische desserten worden die immers uitgedrukt in ‘cups’. Het traditionele deeg bestaat inderdaad uit 1 kopje boter, 2 kopjes suiker, 3 kopjes bloem, 4 eieren en gist.

Ingrediënten

 • 100 g bloemsuiker
 • 70 g zachte boter
 • 125 g bloem
 • 3 eieren
 • 1/2 zakje gist
 • 1/2 zakje vanillesuiker
 • 1 snuifje zout (voor de smaak)

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Breek de eieren in een koom en klop ze door elkaar.
 3. Meng in een andere kom de zachte boter en de suiker tot een smeuïg geheel. Voeg hier vervolgens de eieren beetje bij beetje aan toe en meng goed.
 4. Meng de bloem en de gist door elkaar en roer ze dan door het mengsel.
 5. Giet het deeg in kleine cupcakevormpjes en laat de cakejes 15 tot 20 minuten bakken. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.