Kip Carbonara

Namiddag is het Instameet Antwerpen. En dan gaan we picknicken. Zelf uw eten meebrengen dus. Ik ga wat lekkere pasta klaarmaken, en dan zien wat we nog allemaal vinden op de zaterdagmarkt aan het Theaterplein. Aardbeien of druifjes of zo. ’t Zal wel lekker zijn. Vader belde vanmorgen. Hij zou vandaag ook naar Antwerpen komen met de trein en wou weten wat voor fotodinges dat precies was. “Komt wel in orde,” antwoordde ik.

Maar dit ging dus over de pasta. Meestal schud ik een eigen variant van Penne al’Arrabbiata uit mijn mouw. Maar eerder deze week kwam ik bovenstaande foto tegen, en dat leek me meteen zo smakelijk dat ik het ook eens wou proberen. Nu gaan we het recept niet tot op de letter volgen. Daar is vandaag helaas niet voldoende tijd voor. Ik wil liever wat buiten rondhangen dan binnen in de keuken staan. Maar volgende keer maken we er een échte Carbonara van.

Ingrediënten

  • 300 gram brede lintpasta (“pappardelle”)
  • 250 gram kipfilet
  • 1 plak ham à 100 gram
  • 30 gram boter
  • 500 ml melk
  • Macaroni carbonara mix van Knorr ;-)
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Kip Carbonara ingrediënten

Bereiding

1. Pasta koken. Duh.

2. Kip in kleine blokjes snijden. Reepjes mag ook, maar dan zijn die altijd zo snel op. Alles mooi bruinbakken in de pan.

Kip Carbonara bakken

3. Ham in blokjes snijden. Of wil je weer reepjes maken?

Ham in blokjes

4. In een andere pan of sauspannetje voeg je de melk, mix en ham samen. Al roerend aan de kook brengen. Op een laag vuurtje nog 2-3 minuten laten pruttelen.

5. Alles klaar. Pasta en saus samenvoegen en bestrooien met de kaas.

Kip Carbonara is klaar

Niet picture perfect zoals het recept, maar de geur van dit potje alleen al was meer dan genoeg om ons te doen watertanden!

Later die dag…

Dat de picknick aan Park Spoor Noord een groot succes is het minste wat je kan zeggen. Toegegeven, op een zonnige dag als vandaag was het moeilijk om onze groep terug te vinden tussen al die zonnende mensen.Maar uiteindelijk vonden we wat we zochten: een groepje mensen met een smartphone in de plaats van hun hand.

Een zalige namiddag, met lekker eten en goed gezelschap. Wat wil je nog meer?

Nadien maakten vader en ik nog een lange wandeling doorheen het noorden van Antwerpen. Langs het skatepark onder de Noorderlaan via het Eilandje naar het Museum aan de Stroom. Een ideale locatie om de hele stad te bekijken op zo’n heldere dag als vandaag.

Bij het thuiskomen bleek m’n Kip Carbonara goed in de smaak te zijn gevallen. Was er voor het vertrek nog genoeg over voor drie porties, dan zat er nu nog net genoeg in de pot voor een half bordje.

De laatste restjes Kip Carbonara

Iedereen had dus goed gegeten vandaag. Binnenkort nog eens opnieuw maken?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *