Hans Liberg

Enkele weken ge­le­den zag ik op straat een aan­kon­dig­ings­poster van Hans Liberg’s op­treden in de Aren­berg­schouwburg. Hij zou optre­den in Antwerpen tijdens de eerste week van december. Perfecte timing voor een verjaardagsconcert en dus meteen tickets besteld. Gisterenavond was het zover: In wat een uitverkochte schouwburg leek hadden we prima plaatsen vlakbij het podium, klaar voor een heerlijke avond lachen!

Ick Hans Liberg

Tijdens het eerste deel van de show bracht de cabaretier muzikale grapjes over politici. Moesten Elio Di Rupo of Bart De Wever componist zijn, hoe zou hun muziek dan klinken? Heel wat bekende namen passeerden de revue. Hij speelde nog meer van zijn gekende muziekspelletjes. Korte fragmenten klassieke muziek werden vermengt met bekendere stukken uit populaire muziek. Daarbij werd het publiek vaak op het verkeerde been gezet.

Na de pauze ging hij al improviserende op zoek naar een onderwerp. Daarbij beperkte hij zich niet alleen tot de piano. Ook elektrische gitaar, trommel, blokfluit, banjo, klarinet, zijn eigen stem… Dankzij interactie met het publiek kwamen we uit bij vuile liedjes. De boog moet niet altijd gespannen staan. Zelf moest ik hartelijk lachen met het volgende rijmpje.

Jo met de dildo
Mien met een man of tien
Kaatje met een vinger in haar gaatje

Er mag al eens gelachen worden. Zijn gevoel van humor is extreem aanstekelijk. Dankzij die grote mate van improvisatie is geen enkele voorstelling hetzelfde. Zo heeft Liberg als komiek doorheen de jaren zijn eigen genre kunnen uitkerven. Een heerlijk ontspannende avond. Een leuke extra was het verjaardagsnummer dat helemaal in het begin werd gezongen voor de meneer op de contrabas. Heel de zaal zong mee, en ergens voelde ik dat het ook voor mijn verjaardag bedoeld was.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Sinds 2003 analyseert Stijn Vogels wereldgebeurtenissen. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor “connecting the dots” tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar door middel van zijn doordachte analyses een waardevol perspectief te bieden op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *