William Adama

Volledig onverwacht een nieuwe miniserie van mijn favoriete sciencefiction reeks. Battlestar Galactica: Blood and Chrome volgt de avonturen van een jonge William “Husker” Adama (Luke Pasqualino). De latere commandant is nu nog maar een broekventje, vers van de militaire school, en wil zich graag bewijzen. Zijn eerste missie aan boord van de Galactica valt echter serieus tegen. Samen met Coker Fasjovik (Ben Cotton) een beetje ‘cargo’ (Lili Bordán) vervoeren met een Raptor is niet wat Adama in gedachten had toen ie aan boord ging. Gelukkig zetten de schrijvers van deze tiendelige reeks er vaart achter en laat de actie niet lang op zich wachten.

Battlestar Galactica: Blood and Chrome

Ik hou wel van dit soort prequels. Schetste Caprica nog de voorgeschiedenis van het conflict met de Cylons en de geschiedenis van de familie Greystone en Adama, dan krijgen we nu een blik op de echte oorlog tussen mens en machine. Het format van deze korte aflevering is niet nieuw. Tijdens de BSG-serie had je tussendoor ook webisodes: korte afleveringen die alleen online verschijnen en een detail van het verhaal toelichten.

https://www.youtube.com/watch?v=pT79x4qM4FE&feature=share&list=SPrFaRFw9s4G4OYkHPs0afqM_nT0jLvvPy

En op die manier blijft het universum van the Colonies toch voortleven.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *