RijbewijsHet was verdorie spannend. Bij de maneuvers had ik tijdens het parkeren eventjes de stoeprand geraakt, maar de wagen stond uiteindelijk toch mooi recht. Na ongeveer tien minuten stapte iedereen in en reden we met z’n drieën het examencentrum van Alken buiten voor het tweede deel van de test.

Alhoewel het niet eens twee uur was bleek het toch verbazend druk in en om Hasselt-city. Gedurende de route stonden we dan ook 30% van de tijd aan rode lichten. Een klein half uur later en vele zweetliters lichter was het eindverdict toch positief: geslaagd, zonder opmerkingen.

Mijn rijbewijs is binnen, en daarmee is er alweer een extra stap volbracht van ‘het grote plan‘. Zijn er nog volgende stappen? Die verdoemde thesis afwerken en vervolgens op zoek gaan naar een voorlopige job om geld in het laatje te brengen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

12 reacties op “Praktisch rijexamen”

  1. Proficiat.
    Naar ’t schijnt is da tegenwoordig nogal streng geworden.
    Ik ben 16 jaar geleden door ’t rood gereden op mijn examen op de grote ring van Hasselt. Maar da was toen nog niet zo erg want ik was geslaagd.
    Mijn moeder heeft haar rijbewijs nog schriftelijk gekregen …

Reacties zijn gesloten.