13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Gratis parkeren in Antwerpen?

Antwerpen parking

Gratis parkeren in AntwerpenDat rijbewijs is ondertussen bijna twee maanden binnen. We schieten goed op. Na eerdere autoritten naar Aken en Gent is het dit weekend opnieuw tijd om nog eens iets moeilijks te proberen. Samen met lief staat er een trip naar Antwerpen en Mechelen op de agenda. Want het zijn solden, en ik zoek al maanden naar nieuwe schoenenen.

Gaan winkelen

De rit naar Antwerpen is niet moeilijk. Wat zou er dus verkeerd kunnen gaan? Dan maak ik me meer zorgen om het vinden van een parkeerplaats. Antwerpen is geen stad waar ik goed mijn weg ken — dat in tegenstelling tot mijn studentenstad Gent. Volgens het internet zijn er langsheen de Meir minsten 10 plekken om je auto kwijt te raken. De kans is echter groot dat die parking allemaal bezet zijn.

De stad Antwerpen is toch goed vertegenwoordigd in web(log)land. Wie kan hier wat advies missen? Waar kan ik mijn auto gratis parkeren in Antwerpen? Want voor een keer is de trein geen geldig alternatief.

Gratis parkeren in Antwerpen

(Gratis) parking in Antwerpen

Eigenlijk dom van mij om niet wat verder te zoeken. Want makkelijker dan dit kan het eigenlijk niet.

  1. Linkeroever is veruit de goedkoopste parking. Een hele dag parkeren voor nul euro. Met een directe tramlijn sta je binnen 5 minuten op de Meir en andere winkelstraten. Handig toch?
  2. De Kaaien zijn een ander alternatief, al is die parking nogal ver van het centrum. Wie veel koopt zal dus lang mogen wandelen met die zware winkeltassen.
  3. Wil je toch betalen? Bekijk dan deze website met alle parkeergarages in Antwerpen: parkereninantwerpen.be.