Gratis parkeren in AntwerpenDat rijbewijs is ondertussen bijna twee maanden binnen. We schieten goed op. Na eerdere autoritten naar Aken en Gent is het dit weekend opnieuw tijd om nog eens iets moeilijks te proberen. Samen met lief staat er een trip naar Antwerpen en Mechelen op de agenda. Want het zijn solden, en ik zoek al maanden naar nieuwe schoenenen.

Gaan winkelen

De rit naar Antwerpen is niet moeilijk. Wat zou er dus verkeerd kunnen gaan? Dan maak ik me meer zorgen om het vinden van een parkeerplaats. Antwerpen is geen stad waar ik goed mijn weg ken — dat in tegenstelling tot mijn studentenstad Gent. Volgens het internet zijn er langsheen de Meir minsten 10 plekken om je auto kwijt te raken. De kans is echter groot dat die parking allemaal bezet zijn.

De stad Antwerpen is toch goed vertegenwoordigd in web(log)land. Wie kan hier wat advies missen? Waar kan ik mijn auto gratis parkeren in Antwerpen? Want voor een keer is de trein geen geldig alternatief.

Gratis parkeren in Antwerpen

(Gratis) parking in Antwerpen

Eigenlijk dom van mij om niet wat verder te zoeken. Want makkelijker dan dit kan het eigenlijk niet.

 1. Linkeroever is veruit de goedkoopste parking. Een hele dag parkeren voor nul euro. Met een directe tramlijn sta je binnen 5 minuten op de Meir en andere winkelstraten. Handig toch?
 2. De Kaaien zijn een ander alternatief, al is die parking nogal ver van het centrum. Wie veel koopt zal dus lang mogen wandelen met die zware winkeltassen.
 3. Wil je toch betalen? Bekijk dan deze website met alle parkeergarages in Antwerpen: parkereninantwerpen.be.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

29 reacties

 1. De beste manier om naar een shoppingdagje in antwerpen te gaan is via linkeroever. Dan de metro in het Frederik Van Eedenstation en twee haltes verder zit je op de meir. Makkelijker kan haast niet en altijd plaats voor de trouwe vierwieler.

 2. Of rij via de linkeroever de konijnenpijn door (waaslandtunnel). Ga dan richting Meir, en juist voor de brug linksaf. En je komt automatisch terecht aan de ‘van dijck’ parking. En als je weet dat de parking in een van de zijstraten van de meir ligt. Wel dat is alvast altijd mijn keuze. Maar k’zal wel al te laat zijn zeker met deze tip. Goedkoop is het allemaal niet : €2/uur. Dus ben je al vlug €10 kwijt. Dan is de metro via de linkeroever misschien nog zo slecht niet. ;-)

 3. Wij parkeren altijd op de kaaien.
  Altijd plaats, via de Hoogstraat direct op de Grote Markt en dus vlakbij Groenplaats en Meir, gratis, alleen opletten bij springtij ;-)

  1. Neen, niks gevonden. Ik zal ze via het internet moeten bestellen. Maar dat parkeren is echt wel gelukt. Enkel een tramticketje kopen en nog geen vijf minuten later sta je al in hartje Antwerpen. Met de trein gaan zou natuurlijk nóg beter zijn geweest, maar je kan niet alles hebben hé.

   1. Is het nog steeds handig parkeren op de linkeroever?
    Is het ook vertrouwd daar je auto voor een nacht te laten staan?

 4. De parking aan linkeroever durft op weekdagen ook wel vol te staat, waardoor je lang moet zoeken vooraleer je je auto kwijt kan. Vaak blijven die auto’s een hele dag staan, omdat de chauffeurs uit werken zijn…
  Niet altijd even handig dus…

 5. Zolang je niets zichtbaar laat liggen en de auto slotvast achterlaat, kan je hem bijna overal kwijt zonder meer risico op inbraak.

  Het gratis parkeren is wel serieus teruggeschroefd; naar enkel de kaaien (voor zover ik weet) anno 2012.

  1. Op het Zuid is er ook nog steeds plaats, zolang er geen Sinksenfoor staat. Maar naar het schijnt zou men die parking naar de toekomst toe enkel toegankelijk willen maken voor de buurtbewoners.

    1. Kakkers. Ze gaan niemand vinden die zo zot is te betalen voor parkeren langs de kaaien. In volle zon, zonder bewaking en als je pech hebt spoelt uw auto weg. Me dunkt gaan ze daar achteraf nog spijt van hebben.

 6. Volgens wat ik gelezen heb, verhuizen de beschermingsmuren meer naar de Schelde toe; bouwt men alles ondergronds en moet men daarom de kosten terug verhalen op de burger. Er zou helemaal geen bovengrondse parkeermogelijkheid meer zijn…

 7. Dus als ik vrijdagmorgen aankom aan linkeroever kan ik daar nog 3 dagen parkeren of niet?? :D

 8. Je kan meestal ook gratis parkeren op het Steenplein, hartje Antwerpen. Dat zit zo: je rijdt het Steenplein op, tot het eind. Vaak staan aan het eind 3 paaltjes en een verbodsbord, dus verder kan niet. Maar telkens als een stadsbediende een pakje moet afleveren op het Steen, dan wordt dat middenste paaltje eruit gehaald… en kan je gratis verder rijden en parkeren. Het duurt weer even voor een andere attente stadsbediende dat opmerkt, en het middenste paaltje wer wordt opgezet. Intussen kan je dagen of weken gratis parkeren…!

 9. Pff ik vindt dat betalen voor een paar parkeerplaatsen maar niets .Waar is de goeie oude tijd toen men nog overal kon staan. Nu betalenwe om die mannen
  van Gapa hun loon te betalen en eigenlijk brengt alles toch niets op .En als je 10 km meer moet rondrijden om een parking te vinden dan heb je toch veel meer koolmanoxide in de lucht geblazen niet.

 10. Gisteren middag was onze auto weggesleept, zonder waarschuwing, geen parkeer verbod toen we de auto daar parkeerden op zaterdag tussen 10.45-11.00.
  Maar toen we de auto gisteren, zondag begin middag gingen ophalen, grote schrik! Auto weg! Nu wel verbodsbordjes en weggewaaid rood lint, omgevallen hek….
  Het was een geweldig weekendje in deze mooie stad, maar nu wel een heel duur weekend en met een bittere nasmaak…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *