London Bombing (by Walt Handelsman)

Sommige lui waren blijkbaar niet zo blij met die overwinning van Londen. Wel raar, want er deed toch helemaal geen Arabisch land mee aan de preselecties. Of komt het misschien door die Britse aanwezigheid in Irak? Wie zal het zeggen…

Ondertussen gaat heel Engeland op zoek naar verdachte rugzakken, om ze vervolgens met een robot tot ontploffing te brengen, wat vaak enkel boterhammen-met-choco doet rondvliegen. Rugzakverkopers lachen ondertussen stil in hun vuistje.

Toch raar dat dit allemaal zomaar kan, in de stad met de meeste beveiligingscamera’s ter wereld. Het controleren van al die opnames zal ongetwijfeld ontzettend veel tijd in beslag nemen. Het is valt te hopen dat ze ook daadwerkelijk iets vinden. Kritische stemmen betreffende de financiering van het hele systeem zullen anders gauw genoeg opduiken.

Kunnen we hier iets uit leren? Natuurlijk! Het is niet meer nodig om dure explosieven te kopen en die vervolgens zo onopvallend mogelijk op een drukbezochte plek achter te laten. Het enige wat je in feite nog moet doen om city-wide paniek te veroorzaken is enkele tassen vol oud papier proppen en die achterlaten waar veel volk is.

Hopelijk staat straks de BSV niet aan de deur, of komt er weer zo’n domme brief (PDF) van de Amerikaanse ambassade. Het is allemaal erg genoeg. Die enkele Britten die ik ken waren gelukkig niet in de buurt vorige donderdag, en mijn Londense kameraad zat veilig en wel in de Kempen, voor een begrafenis.

13u19: Moesten de terroristen nu eens een bommetje verstoppen in een vuilzak en die op straat achterlaten, dan zou het toch goed mogelijk zijn dat we na verloop van tijd geen last meer zouden hebben van sluikstorten. Niemand durft zijn afval nog achterlaten uit schrik om opgepakt te worden, en de zakjes zouden direct worden weggenomen door politie e.d.

Ik zal straks nog eens verder nadenken over ‘problemen’ die op die manier oplosbaar zijn. Nu eerst verder t-zissen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.