Hertog van Cumberland

Op Canvendish Square in Londen staat een standbeeld waar er voorheen geen stond. De sokkel vlak achter Oxford Circus stond leeg sinds het standbeeld van de hertog van Cumberland werd verwijderd in 1868.

Kunstenaar Meekyoung Shin nam de taak op zich om daar wat aan te doen. Rondom een metalen skelet maakt hou uit zeep een volledig nieuw standbeeld. Een toevallige, onoplettende passant zou het wellicht niet opmerken. Maar buurtbewoners weten wat er aan de hand is.

Cavendish Square

Dit zepen kunstwerk zal een jaar lang blijven staan en alle seizoenen doorstaan. De zomer is alvast voorbij. Afwachten nu wat Britse regen en winterse kou zullen doen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *