Osama Bin Laden is dood

Staatsvijand nummer 1 Osama Bin Laden werd gisteren in Abbottabad doodgeschoten na de helicopteraanval van een speciaal commando van de Verenigde Staten. Dat maakte Barack Obama bekend in onderstaande speech (9′ 28″).

Begrafenis op zee

“I’ve never wished a man dead, but I have read some obituaries with great pleasure.” — Mark Twain

Het lichaam van de leider van Al-Qaida kreeg ondertussen een zeemansgraf, waarschijnlijk om adoratie en verering als martelaar te voorkomen. Het lijkt me ook erg twijfelachtig dat er ergens een land was dat hem zou willen begraven hebben op haar grondgebied.

Reacties

Het internet kwam alvast in beweging met een hele reeks komische afbeeldingen.
Barack Obama kills Osama

“Obi-Wan Kenobi Is Dead”, Darth Vader announced at the Imperial Palace on Coruscant. “Kenobi was responsible for organizing the terrorist act that hijacked the ‘Death Star’ and blew up Alderaan, so it’s good that he has finally been brought to justice.”
Darth Vader podium

Helaas zijn er nog steeds andere dwazen in deze wereld…
Fox: Obama Bin Laden dead

Bij deze sluiten we het boek over Osama bin Laden, en man die sinds september 2001 steeds minder en minder belangrijk werd.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *