Ordonnans avec string

Literatuur boekSchrijver moet een erg eenzaam beroep zijn soms. De hele tijd alleen zijn met je gedachten is volgens mij niet altijd even gezond. Tegenwoordig gebeurt het schrijven al regelmatiger door middel van een computer, maar vroeger zat je daar met je pen en papier. Wanneer je met een scriptie opgezagelt zit is de keuze vlug gemaakt, maar ’t is ook wel jammer dat je zo het contact met je materiaal verliest.

Ik ken een man die verhaaltjes verzint en ’s morgens al heel in de vroegte begint.
Hij schrijft over heksen en elfen en feeën van kwart over zessen tot ’s middags bij tweeën.
Hij schrijft over prinsen en over prinsessen van kwart over tweeën tot ’s avonds bij zessen.
Dan slaapt hij en ’s morgens begint hij weer vroeg. Hij heeft aan een inktpotje lang niet genoeg.
Hij heeft in zijn tuin dus een vijver vol inkt, een vijver door donkere struiken omringd,
en altijd, wanneer hij moet denken, die schrijver, dan doopt hij zijn kroontjespen weer in de vijver.
Hij heeft nu al tienduizend sprookjes verzonnen en is weer pas aan een ander begonnen.
En als hij daar zit tot het eind van zijn leven, misschien is die vijver dan leeggeschreven.

De sprookjesschrijver van Annie M.G. Schmidt,
Uit: Een visje bij de thee

Hele dagen voor je computer aan een thesis zitten typen is echt zo ongezond als het klinkt. Nog een geluk dat er hier op kot voorlopig alleen toeristen rondlopen die door de dag praktisch allemaal in de ‘benedenstad’ uithangen, op de vierde dag van de Gentse Feesten.

Dat geeft mij de kans om goed door te werken aan dat verdomde onaangename eindwerk, ookal liep niet alles volgens plan. Ik wil graag positief blijven, maar stiekem hou ik er toch nog rekening dat ik ook wel eens een thesisjaar aan m’n broek kan krijgen.

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan gaat de MSN messenger zo nu en dan eens aan. Messenger: weeral zo’n naam die wordt overgenomen. Koerier, bode, bezorger, ordonnans.. Dat laatste klinkt nog zo slecht niet. Laat ons dat voorlopig maar gebruiken in plaats van de Nederlandse taal nog meer te verdringen.

Volgens de ordonnans is iedereen ofwel bezet of afwezig, en dat net nu ik net zin heb in een online computerspelletje. Dammen of kaarten of simpelweg mijnenveger, weet ik veel. Maar zonder tegenstander is daar nul kans toe.
Weinig soeps dus. Behalve dan voor dat ongewone tekstje linksonder in de hoek van m’n schermpje. Het lijkt verdacht veel op reclame..

Ik ben een sexy string

Een “sexy string op eBay”? Hmm, ja. Zo eenzaam zijn we nu ook weer niet.

Update: Samen met Pierre voor DOVO gespeelt, beetje speed-kaarten en tussendoor wat Europeanen in de pan hakken. Al bij al nog een ontspannen avond. :-)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.