George W. BushVanmiddag zag ik een geweldig stukje komedie. Het was een recente aflevering van the Daily Show, van enkele weken geleden schat ik. Bush gaf een speech over zijn toekomstig energiebeleid, en ik kwam niet bij van het lachen. Vooral de eerste minuut was hilarisch.

Dubya begon met:

We need to get on a path, away from the fossil fuel economy.

Klonk goed, veelbelovend. Dan ging ie verder, en kwam het beste stukje:

I have asked Congres for more then 2 billion dollars over ten years, for my coal research initiative.

Wat hoor ik daar? Kolen? Is dat dan geen fossiele brandstof? Schrijft hij zelf zijn speeches? Jeezes, volgens mij heeft zijn lobotomist een stukje teveel weggesneden. Praktisch alles, om precies te zijn. Meer trouwens bij Wonkette.

Het goede nieuws is: als de Amerikanen terug kolen gaan gebruiken kan dat een serieuze stimulans zijn voor de Limburgse economie. Als de Kempense Steenkoolmijnen terug openen kan men alle illegalen daar opvangen, en dan doet men meteen ook iets aan dat ‘onveiligheidsgevoel’ op straat. *ironie*

Postscriptum: Moest er iemand de volledige tekst van deze speech kunnen vinden, zou ik een linkje in de commentaar zeer op prijs stellen.

Update: Dankuwel Bart voor die link.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.