Spirit Mars rover

De mobiele robot ‘Spirit’ landde in 2004 op de planeet Mars voor een missie die aanvankelijk slechts 90 dagen zou duren. Na ruim vijf jaren — 2.695 dagen om precies te zijn — kwam het onbemande robotwagentje vast te zitten in een zandbank. De zonnepanelen konden onvoldoende zonlicht opvangen om de interne verwarming draaiende te houden.

Om de Spirit te eren stelde NASA een montage samen die de 7 kilometer lange rit in versneld tempo toont. Op het programma staan: onderzoek van stenen, kraters, duinen, heuvels, stofhozen, windstormen en een kapot wiel. Een knap staaltje technologie dat dit allemaal aankan over een afstand van 56 à 225 miljoen kilometer.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *