13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Klein België in Antwerpen

Small Belgium: Antwerp

Small Belgium: Antwerp

Met 20.000 tilt-shift foto’s maakte Jasper Léonard dit stop-motion filmpje. Tijdens de maand september van 2011 filmde hij in Antwerpen. Op zijn blog doet Jasper zijn verhaal over hoe hij toegang moest aanvragen voor iedere filmlocatie.

Mijn eerste shot komen vanuit het Radisson Blu Hotel. Op deze locatie mocht ik na wat ‘gemail’ vanuit de vergaderzaal enkele scènes op het Koningin Astridplein trekken. Bedankt mensen van Radisson Blu!

De volgende locatie is het centraal station van Antwerpen. Officieel moest ik een veiligheidsbeambte inhuren om me te vergezellen. Maar dankzij een wel zeer sympathieke Lode, kon ik Samen met hem de “koninklijke balustrade” en het dak van het station bezoeken. Een wonderlijke ervaring!

Alle andere locaties in het filmpje moet je zelf maar ontdekken. Behalve Park Spoor Noord ben ik overal zelf al eens eerder geweest.

Mijn favoriete plekje blijft toch langs de kaaien van de Schelde, zoals Niko toont in deze time-lapse.