Small Belgium: Antwerp

Met 20.000 tilt-shift foto’s maakte Jasper Léonard dit stop-motion filmpje. Tijdens de maand september van 2011 filmde hij in Antwerpen. Op zijn blog doet Jasper zijn verhaal over hoe hij toegang moest aanvragen voor iedere filmlocatie.

Mijn eerste shot komen vanuit het Radisson Blu Hotel. Op deze locatie mocht ik na wat ‘gemail’ vanuit de vergaderzaal enkele scènes op het Koningin Astridplein trekken. Bedankt mensen van Radisson Blu!

De volgende locatie is het centraal station van Antwerpen. Officieel moest ik een veiligheidsbeambte inhuren om me te vergezellen. Maar dankzij een wel zeer sympathieke Lode, kon ik Samen met hem de “koninklijke balustrade” en het dak van het station bezoeken. Een wonderlijke ervaring!

Alle andere locaties in het filmpje moet je zelf maar ontdekken. Behalve Park Spoor Noord ben ik overal zelf al eens eerder geweest.

Mijn favoriete plekje blijft toch langs de kaaien van de Schelde, zoals Niko toont in deze time-lapse.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Beste Jasper
  Mag ik je filmpje gebruiken tijdens mijn voorstellingen over de landschappen.
  Indien ja, hartelijk bedankt en kan je me dan vertellen hoe ik dit filmpje kan downloaden?
  Indien nee, toch bedankt voor je antwoord.
  Met vriendelijke groeten
  Nik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *