Elio Di Rupo cartoonMaar liefst 524 dagen is het geleden sinds de nationale verkiezingen van 13 juni 2010. Is er al een regering? Helaas blijft het antwoord een oorverdovende: “Neen!”

Er zijn akkoorden over de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. En men lijkt dichter bij een begroting te komen. Maar voorlopig blijft het bij vage termen: “week van de waarheid”, “cruciale doorbraak”, “dichtbij een akkoord”, “laatste meters”, etc.

Al die politieke besluiteloosheid heeft bijzonder kwalijke gevonden voor ons land, zoals Jonas het al omschreef. Ik ben dat beu, al die politieke spelletjes. Volgens mij gaat het allemaal om politieke positionering in winnen of verliezen bij de volgende verkiezingen.

In deze crisistijd moeten er harde maatregelen worden getroffen, maar iedereen blijft de zwarte piet naar elkaar doorschuiven. Dat is een onhoudbare situatie wanneer je geen andere keuze hebt qua coalitiepartner. N-VA is eruit gewerkt. De Groenen doen niet meer mee. VB is geen alternatief.

Er is geen manier om de schuld bij deze partijen te leggen. Men lijkt te kiezen voor: beter geen beslissing dan een slechte beslissing. En daarom zijn we nu al 500+ dagen verder.

Helaas zal de enige oplossing die uit de lucht komt vallen er een van Europese inmenging zijn. En dan kan men de zwarte piet aan Europa geven. Geen Belgische partij treft schuld, en men kan weer door naar de volgende verkiezingen.

Afbeelding: Bram De Baere.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *