Gratis MP3 downloadenVroeger, in lang vervlogen internettijden, kreeg je bij dominiek.be regelmatig muziek voorgezet. ‘MP3 Maandag’ heette dat dan, en veel mensen waren er weg van. Tot er een bepaald iemand van een bepaalde economische sector zich kwam druk maken over de wekelijkse muziekdosis van vele internetgebruikers. Het was een lastige kwestie, aangezien deheer Leenknecht enkel links aanbood naar in plaats van de bestanden zelf.

Er zijn nog steeds mensen die zulke op deze manier linken naar muziekbestanden. En niet alleen individuen, maar ook beursgenoteerde bedrijven, die in 2004 een omzet meer dan drie miljard dollar haalden, houden zich ermee bezig. De aardige rakkers uit Mountain View, Californië bijvoorbeeld. Google zelf maar eens met de volgende zoekcombinatie:

intitle:index.of “mp3″ +”artiest of nummer” -htm -html -php -asp “Last Modified”

’t Is bijna een online muziekdienst, maar dan zonder prijskaartjes eraan. Wie gaat daar voor opdraaien?

Ps: Jerry Jumper schrijft dat je bij Sideload eveneens “legaal aan je gratis dosis mp3′tjes [kan] geraken”.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Wie een beetje met Google overweg kan, vindt zowat alles. Er zijn websites die je helpen om beter te Googelen en de rotzooi eruit te filteren. Ben het inderdaad eens met het feit dat Google gewoon meedoet met de “verspreiding” van illegale content

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *