Jane Elliott, ‘A Class Divided’ documentaire

A Class Divided, Jane Elliott

This third grade teacher gave the entire USA a lesson on discrimination: A Class Divided. One day in 1968, Jane Elliott, a teacher in a small, all-white Iowa town, divided her third-grade class into blue-eyed and brown-eyed groups and gave them a daring lesson in discrimination.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Is het mogelijk om in het bezit te komen van de documentaire Blue Eyed? Zo ja, kunt u mij vertellen hoe ik moet handelen?

    Met vriendelijke groet
    Carly

    1. Beste Simone. Volgens de officiële website van Jane Elliott kan je bij hen een exemplaar van de documentaire online aankopen. Een kopie van ‘Blue Eyed’ (1996) zal je helaas wel $295 kosten (€220).

      Mij lijkt dat nogal door voor een film van 90 minuten. Zoiets betaal je tegenwoordig niet eens meer voor een volledige DVD-reeks van jouw favoriete televisieserie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *