rode sjaal

Een kleine der­tig minuten gele­den stond ik aan de kas­sa in de Hema.

Het was er druk. Bij­zon­der druk. Dat was weinig ver­won­der­lijk, op zo’n dag als van­daag. Nee: tij­dens zo’n week als deze. Ach, heel decem­ber is het gewoon druk in alle winkels.

Voor me stond een juf­frouw met een rode sjaal, rode schoe­nen en een rugzak waar wel twintig kilo in leuk te zit­ten.

Het aan­schuiv­en in onze rij duurde bij­zon­der lang. De kas­sa-dame was samen met een klant iets gaan zoeken in de winkel.

Na een klein kwarti­er kwam de juf­frouw aan de beurt. Al puffend en zwoe­gend gooide ze haar aankopen en rugzak op de toon­bank. Bankkaart in de kaartlez­er en betal­en… alleen was dat niet naar de zin van de geld­com­put­er.

Vijf minuten en tig pogin­gen lat­er kwam er nog steeds geen goed­keuren biep-biep uit het zwarte machien­t­je op de kas­sa. Of er geen andere kas­sa was waar het wel werk­te, vroeg ze met een gejaagde stem, want ze stond “hier nu al een kwarti­er te wacht­en.” Dat het niet ging, antwo­ordde de kassier­ster.

Op het schermp­je blink­te een totaal­pri­js van iets meer van twaalf euro. Dat kon ik nog wel voorschi­eten, dacht ik bij mezelf. Want dat had ik zek­er wel bij. En als ze in het rood stond met haar bankkaart kon ze dat alti­jd nog terugstorten. Miss­chien kon ze me in ruil wel haar tele­foon­num­mer geven, of me als terug­be­tal­ing uitn­odi­gen voor een gezel­lig oud­jaars­feestje in deze stad waar ik nog niet zoveel mensen ken. Ach ik fan­taseer maar wat.

Ter­wi­jl ik in m’n hoofd over­woog hoe ik m’n zelf­be­dachte oploss­ing zou voorstellen ging de tijd sneller voor­bij dan ik eigen­lijk in de gat­en had. Voor ik het goed en wel doorhad was het al te laat: met een hopeloze maar ook kwade blik liet de juf­frouw haar aankopen — een pak­je bat­ter­i­jen en nog wat anders dat ik niet goed zien kon — op de toon­bank achter en vluchtte de winkel uit, het donker in.

Miss­chien komen we elka­ar nog wel een andere keer tegen, aan een andere kas­sa. Ik kijk alvast uit naar de rode sjaal en die rode schoe­nen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *