Human Planet (BBC)

De BBC is nu al enkele weken bezig met het uitzenden van een geweldige nieuwe serie op televisie. Human Planet vertelt het verhaal van hoe de mens zich heeft aangepast aan alle mogelijk landschappen op deze Aarde. Zo maakt men een opsplitsing tussen woestijn, oceanen, gebergten, poolgebieden, etc. Quasi overal ter wereld is ooit wel eens een mens geweest.

De laatste aflevering die ik zag ging over de oceanen. In Borneo is er blijkbaar een volk dat de helft van zijn leven onder water doorbrengt. De uitrusting is alle behalve modern — met een tuinslang in de mond duiken ze tientallen meters diep — maar men slaagt er wonderwel in op een creatieve manier vis te vangen en aldus te overleven.

Dit alles wordt prachtig in beeld gebracht op de gekende manier van de BBC. Neem nu bijvoorbeeld de ontzettend knappe beelden uit deze trailer voor het programma.

https://www.youtube.com/watch?v=2HiUMlOz4UQ

Deze 8-delige serie loopt nog enkele weken iedere dinsdag- en donderdagavond op BBC 1. Zeker kijken!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.