Harry Potter en King's Cross platform 9 3/4

Wie de magie van Harry Potter  wil herbeleven kan een filmtour volgen door Londen en het Verenigd Koninkrijk. De Harry Potter-tour van Warner Bros Studios leidt je langs alle bekende locaties.

Van Euston Station in hartje London neem je trein naar Leavesden.1De makkelijkste en meest comfortabele manier om van Brussel in het centrum van London te geraken is met de Eurostar. Dagelijks rijden 10 Eurostartreinen van Brussel-Zuid naar London St. Pancras in 2 uur. Een retourticket in Standard is reeds beschikbaar vanaf 88 euro en 220 euro in Standard Premier. Na een treinrit van 20 minuten brengt een filmbus je naar de Warner Bros-filmstudios. Dat is het mekka voor alle Harry Potter-fans. Hier werden niet alleen alle acht Harry Potter-films opgenomen, maar ook alle originele decors en attributen die in de films werden gebruikt zijn hier terug te vinden.

Zweinstein
Zweinstein (Hogwarts)

Na een schitterende videopresenatie schuift het scherm omhoog en zwaaien de poorten van Zweinstein open. Je stapt de Grote Hal binnen en na een degelijke uitleg door medewerkers van de Studio Tour kan iedereen vrij en zo lang hij of zij wenst door de verschillende studio’s kuieren en alles bewonderen.

Zwerkbal
Zwerkbal (Quidditch)

Vooral de realisatie van de speciale effecten zal iedere Harry Potter-fan kunnen bekoren. Een vlucht op Harry’s bezemsteel boven Zweinstein is de bekroning van een schitterende rondleiding. Uiteraard eindigt de rondleiding in de Harry Potter-shop waar je de meest uiteenlopende merchandising kunt kopen. Goedkoop is het echter niet: volwassenen betalen ongeveer 32 euro en kinderen 25 euro, maar je beleeft wel zo’n vier uur de tijd van je leven.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *